Advarselen gikk ut på ut på et mulig skyte- eller bombeangrep på folksomme steder mellom jul og nyttår og kom fra en ikke-identifisert «vennligsinnet» etterretningstjeneste noen dager før jul, ifølge politiet i Wien.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere opplysningene fra østerriksk politi, men sier trusselvurderingen i Norge ikke er endret.

– Det er veldig vanlig at uspesifikke meldinger om mulige angrep i Europa kommer ut. Vi tar på alvor all informasjon vi får og hvilke konsekvenser det kan få for trusselvurderingen i Norge. Per nå er den ikke endret, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.

Polititalsmann Christoph Pölzl sier til nyhetsbyrået APA at det ikke foreligger noen spesifikk trussel mot noe konkret sted i Østerrike. Politiet trapper imidlertid opp overvåkingen på steder hvor folk ventes å samle seg, ifølge CTV News.

– Flere mulige navn på potensielle angripere ble nevnt. De ble undersøkt, og etterforskningen basert på dette har så langt ikke resultert i noe konkret, heter det i en uttalelse fra politiet lørdag.