Politikerveteranen er i meget godt humør onsdag morgen.

- Det norske folk har dømt Trump nord og ned, men det amerikanske folket har talt. Så får mannen prøve seg, jeg er helt sikker på at han har et apparat rundt seg som holder han i tømmene, sier Nilsen.

Han er bystyrepolitiker, han sitter som leder av kulturkomiteen i Trondheim - og er medlem av fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Les siste nytt her

- Bedre dialog med Putin

Han ville personlig ha stemt på Trump dersom han bodde i USA, og tror republikaneren verken «blir verre eller bedre enn andre».

- Men dialogen med Putin kan muligens bli bedre enn dersom Clinton hadde vunnet. Fred er det viktigste i verden, og jeg tror ikke det blir mer ufred med Trump. Trump kan være bra for verdensfreden, sier Nilsen.

Les også: - Herregud, Trump kommer til å vinne

- Trump er dømt

Han synes Trump er dømt i norske medier.

- Det er bare noen få som tør å si meningen sin, som Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde. Det sier litt. Du blir ikke populær ved å støtte en slik mann, sier Nilsen, som regner med å få en del kjeft i dag.

Han vil understreke at han ikke «heiser flagget» for Trump, og at han helst hadde sett for seg en annen republikaner som presidentkandidat i utgangspunktet.

- Nå er jeg veldig glad for at valgkampen i USA er over. Jeg håper ikke valgkampen om fire år blir like mye personsjikane. Det er en skam for hele samfunnet, og begge parter har like mye skyld, slår veteranen fast.