- Rapporten er omfattende og dette tar vi meget alvorlig. Det mest alvorlige er at egenkontrollen har vært for svak, sier Jagtøien. - Rapporten sier at det har vært manglende styring og ledelse på sentrale områder som hygiene og kvalitetsarbeid?- Ja, og det er helt uaktuelt at det skal fortsette i en matvarebedrift. Det er likevel viktig å understreke at Mattilsynet ikke mener at forholdene har medført noen helsefare for forbrukerne.

Byggeprosess

Ifølge Jagtøien har bedriften vært gjennom en omfattende byggeprosess og en periode med anstrengt økonomi.- Det periodiske vedlikeholdet og rutinene som ikke har konsekvenser for den daglige driften, har vært forsømt. Vedkommende som har hatt ansvaret for å utarbeide dokumentasjon og oppfølging er blitt belastet med for mange oppgaver i den daglige driften. Nå er bedriften over den økonomiske kneika, og har fått sving på den nye pizzafabrikken som både Mattilsynet og bransjen er fornøyd med.

Langvarig svikt

- Mattilsynet mener Best over lang tid har sviktet i oppfølgingen av pålegg?- Det er det jeg er minst tilfreds med. Vi burde ikke kommet opp i denne situasjonen. Dette skal jeg ta avklare med ledelsen, sier Jagtøien.Advokaten har vært styreformann i selskapet i ett år. - Regner du med at bedriften vil miste autorisasjonen?- Nei. Jeg regner med at det skal gå bra. Vi vil ha et normalisert forhold til Mattilsynet og ønsker dem velkommen når fristen for utbedringer går ut 25. november. Det er satt fullt trykk på å få tingene i orden.- Har du og styret gjort jobben deres?- Vi har nok ikke jobbet godt nok i forhold til Mattilsynet, sier styreformann Are Kristian Jagtøien.