Nettbuss Midt-Norge, som drifter Flybussen i Trondheim, gjeninnfører nå honnørrabatten på strekningen mellom Trondheim og Værnes.

- Det er cirka et år siden vi fjernet den. Men vi ser nå at det slår feil ut, sier Bjørn Myhre, som er direktør for tur- og flybuss i selskapet.

- Dere mistet passasjerer?

- Ja, og vi vil gjerne ha dem tilbake. Vi driver en rent kommersiell virksomhet. Et flyselskap har for eksempel ingen honnørrabatt. Men det finnes honnørrabatt i mange andre sammenhenger, og det er ofte subsidiert. Vi får ikke tilbakeført penger for dette, men gjeninnfører likevel rabatten, sier Myhre.

Samme pris som student

Konkurrenten Værnesekspressen har hele tiden operert med honnørrabatt. Pensjonister betaler 70 kroner for enveisbillett. Nå skal Nettbuss Flybussen ta 90 kroner for samme type billett. På spørsmål om hvorfor de legger seg litt høyere enn konkurrenten, svarer Myhre:

- Vi vil legge den på samme nivå som studentbilletten. Det gir et mer riktig prisbilde.

Flybussen tar nå 130 kroner for voksen, 90 kroner for student og honnør, og lar ett barn reise gratis. I tillegg tilbyr de rabattordninger for tur-retur-billett.

Konkurrenten i Værnesekspressen tar 140 kroner for voksen, 100 kroner for student og 70 kroner for honnør og barn. Også her finnes det rabatter for tur-retur-kjøp.

Nettbuss Flybussen varsler nå at de vil utvide rutetraseen. Selskapet har nettopp kjøpt inn åtte nye busser som går på biodiesel, og disse tas i bruk nå.

- Godt av konkurranse

Den utvidede traseen går over Moholt, mer spesifikt fra Voll studentby til Gildheim.

- Dette er i tråd med det vi lovte Avinor da vi vant anbudet, sier Myhre.

Konkurrenten i Værnesekspressen kjører allerede ruten over Moholt, men har i motsetning til Flybussen valgt å legge traseen ned Dybdahlsveien.

Myhre sier dette om konkurransen mellom de to selskapene:

- Det har vært konkurranse i flere år, og vi synes det er bra. Vi har godt av det, og det kommer de reisende til gode. Konseptene er litt ulike, og vi har litt ulike traseer. Summen er at Trondheim har litt av flybusstilbud.

Sunn konkurranse

Drifts- og markedssjef Trond Thorsø Skullerud ved Unibuss, som eier Værnesekspressen, mener de blir kopiert når Nettbuss Flybussen nå begynner å kjøre en ny trasé.

- Ja, når de nå skal kjøre de samme holdeplassene som oss, uten å ha gjort dette tidligere, så blir vi kopiert. Men Flybussen kjører bare ned til Gildheim, hvor de laster om passasjerene i bussen som kommer fra byen. Det er ikke en direktebuss de har begynt med, sier Thorsø Skullerud.

Han synes for øvrig det er bra med konkurranse om flybusspassasjerene i byen.

- Publikum fortjener to aktører, både når det gjelder pris og rute, sier han.

Tidligere i høst lanserte Værnesekspressen muligheten for online bestilling av bussbilletten via selskapets nettsider.​

Økonomiadressa er på Facebook! Lik siden og holde deg oppdatert på økonominyheter fra Midt-Norge.

foto
- Det har vært konkurranse i flere år, og vi synes det er bra, sier Bjørn Myhre om kampen mot Værnesekspressen. Foto: Dino Trto