Hyundai rykker forbi alle andre og havner på førsteplassen på Forbrukerrådets liste over de elbilene med beste garanti.

Hyundai dytter Volkswagen ned fra tronen. I tillegg må Volkswagen finne seg i å dele sølvmedaljen med BMW og Mitsubishi. Årets guide inneholder også to nye elbilmerker; Opel og Smart. Nederst finner vi Tesla, skriver Forbrukerrådet i sin rykende ferske elbil-garantiguide for 2018 som ble offentliggjort i dag.

Volkswagen rykker ned

I fjor fant vi Hyundai på andreplass på listen, bare slått av Volkswagen som da garanterte at batteriene i merkets elbiler skulle ha minst 70 prosents kapasitet etter 8 år / 160 000 kilometer. Volkswagen var også ett av bare en håndfull bilmerker som ikke knyttet et servicekrav til sine batteri -og kapasitetsgarantier. Resultatet på Forbrukerrådets elbil-garantiguide ble 41,1 poeng og rådets absolutte anbefaling.

Fjernet servicekravet

Hyunda, som i fjor havnet på andreplass på listen, fikk 38,8 poeng til tross for sine løfter om 70 prosents kapasitet i 8 år og hele 200 000 kilometer. Dette fordi det var knyttet et servicekrav til denne garantien. I år er servicekravet fjernet og Hyundai går til topps med 44,3 poeng.

Nye merker av året på listen er Opel og Smart. Opels Ampera-e har vært mye omtalt i media på grunn av sin eksepsjonelt gode rekkevidde. Smart er en nykommer.

foto
Tesla Model S: Kostbar, men vakker.

Nederst på listen finner vi Tesla. I fjor tilbød ikke amerikanerne sine kunder en kapasitetsgaranti i det hele tatt. Heller ikke i år foreligger det noen kapasitetsgaranti, noe som gjør at den amerikanske bilen havner på bunn.

Even Sandvold Roland, communications and public affairs manager for Tesla i Norge sier følgende i sitt tilsvar i saken:

«Tesla tilbyr en bransjeledende 8 års batteri- og drivenhetsgaranti med ubegrenset kjørelengde, hvilket våre kunder er svært fornøyde med. Vi har ikke sett etterspørsel etter en kapasitetsgaranti, ettersom batteriene våre er av høy kvalitet, bilene våre har bransjeledende rekkevidde, og fordi vi er sterkt dedikerte til kundeservice. Vi setter imidlertid pris på, og vil kontinuerlig besvare, tilbakemeldinger fra våre kunder.»

Den fullstendige listen med detaljer på hver bil finner du HER.

En forenklet liste leser du nedenfor her.

1. Hyundai.

2. BMW.

3. Mitsubishi.

4. Volkswagen.

5. Renault. (Zoe)

6. Citroën.

7. Peugeot.

8. Nissan (Leaf) og Opel.

10. Mercedes-Benz og Smart.

12. Kia.

13. Renault. (Kangoo ZE)

14. Ford.

15. Nissan. (eNV200)

16. Renault. (Twizy)

17. Tesla.