Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm anmodet fredag kveld partene om nye forhandlinger i oljekonflikten.

Dermed ble det ikke tvungen lønnsnemd, slik mange hadde trodd da Bjurstrøm innkalte partene til sitt kontor. Partene skal møtes i morgen.

Arbeidsministeren har ikke gitt partene noen tidsfrist.

«Ekstra press»

- Dette er en klar oppfordring til oss om å snu alle steiner én gang til. Alle aktører innser at dette er en alvorlig situasjon, sier Bengt Eidem, som er fagsjef for samfunnskontakt i Oljeindustriens landsforening (OLF), til adressa.no.

Han sier at arbeidsministerens oppfordring legger «et ekstra press på partene» i den fastlåste konflikten. Men Eidem fremholder at OLF ikke vil rikke seg i pensjonsspørsmålet, som har vært stridens kjerne.

- Vi har store problemer med å gi et bedre tilbud, fordi tilbudet vårt er så godt. De generelle tilleggene er på over fem prosent, noe som er bedre enn hos alle andre arbeidstakergrupper så langt. Men kravet om tariffesting av ekstra gode pensjoner synes vi er vanskelig, sier Eidem, og spør:

- Hvorfor skal oljearbeidere har bedre pensjonsordninger enn alle andre industriarbeidere?

- Det er positivt

Jostein Mæland, som er streikeleder for Industri Energi i Kristiansund, sier følgende til adressa.no:

–Det er positivt at partene kommer sammen igjen. Utover det har jeg ingen kommentar.

Fagforeningene Industri Energi, Safe og Lederne tok til sammen ut 708 medlemmer i streik da meklingen med arbeidsgiver ikke førte frem 22. og 23. juni.

Torsdag denne uken varslet Oljeindustriens Landsforening lockout for å få slutt på streiken. En lockout vil innebære at all produksjon av norsk olje og gass stanses natt til tirsdag i neste uke.