Café au lek i Kongens gate er slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett mandag, etter at eierne selv meldte oppbud. En av eierne og daglig leder, Ingunn Ødegård, sier oppbudsbegjæringen er en veloverveid avgjørelse.

- Det er tøft å drive, og nå fant ut det var riktig å gjøre det. Vi har mange fornøyde kunder og får mye skryt til daglig, men det betaler ikke regningene. Vi har slitt med for lav inntjening per kunde, sier Ødegård.

Småbarnsforeldre

Hun har eid og drevet kafeen sammen med Siw Mahle Larsen siden den åpnet i oktober i fjor. Café au lek har rettet seg mot småbarnsforeldre, og de har satset på denne kundegruppen med stellefasiliteter, barnestoler og leker.

- Det er en målgruppe som tar mye plass, men som ikke alltid legger igjen så mye penger, sier Ødegård.

Hun forteller at beliggenheten i Kongens gate også har vært en utfordring.

- Med en så spisset målgruppe krever det mange kunder innom hver dag, som legger igjen mange penger. Beliggenheten gjør at vi går glipp av en del trafikk, samtidig som snittkjøpet har vært for lavt, sier Ødegård.

Halv mill. i gjeld

Café au lek stengte dørene 22. desember. Det var ingen ansatte utover de to eierne.

Advokat Knut Dypvik i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. Han opplyser at gjelden er oppgitt til å være en halv million kroner. Ødegård opplyser at gjelden er et lån tatt opp i forbindelse med oppstarten. Aktiva i boet er oppgitt å ha en verdi på 50 000 kroner.