Danske Bank la i dag frem sine tall for de siste seks månedene. Det totale resultatet for første halvår i år er snaut 1,5 milliarder kroner før skatt. Det er 16 prosent økning fra samme halvår i fjor, og Trøndelag er ikke noe unntak i utviklingen.

Det siste året har bankens samlede utlån i Norge økt med 19 prosent, til 215 milliarder. Trøndelagsfylkene har alene stått for 20 prosent av økningen. Det tilsvarer sju milliarder kroner.

Les også: Danske bank vokser fem ganger raskere en snittet

- Det siste året har vi hatt 47 prosent vekst på utlån i personmarkedet bare i Trøndelag. Dette er 8-9 ganger så høyt som snittet på landsbasis, forteller leder for personmarked i Danske Bank i Norge, Trond F. Mellingsæter.

For lite kontor

Veksten har også hatt innvirkning på ansettelsessiden hos banken. Bare det siste året har omkring 100 nye ansatte kommet inn dørene, hovedsakelig ved kontoret i Søndre.

I romjula var pågangen fra kundene så stor, at ansatte fikk spørsmål om å komme hjem fra hytteturer og ferie for å ta unna alle henvendelsene som lå inne. Nå står flere nyansettelser trolig for tur innen kort tid, ifølge Mellingsæter.

Les også: Storbankene kutter renta

- Med den veksten vi har nå, så regner vi med å måtte ha en ny runde med ansettelser allerede til høsten. Vi begynner å bli så mange at vi må finne kontorer andre steder i byen, i tillegg til de vi allerede har, sier han.

Gylden avtale

Etter en anbudsrunde i fjor høst, sikret Danske Bank seg avtale med arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne fra 1. januar i år. Avtalen har spilt en betydelig rolle i veksten banken har hatt på landsbasis.

- Jeg hadde forventet at vi skulle få en god vekst som følge av avtalen, men at det skulle være så kraftig hadde jeg aldri trodd. Avtalen står for nærmere 60 prosent av veksten vi har hatt på utlånssiden de første seks månedene, forteller Mellingsæter.

Vil fortsette veksten

Avtalen, som lå hos DNB frem til i fjor høst, har også ført til at Danske Bank har klatret til tredjeplass på listen over Norges største banker, med kun DNB og Nordea som større aktører.

Les også: Nå lønner det seg å bytte bank

Men til tross for at resultatet før skatt har økt med 16 prosent, til 1480 millioner kroner for Danske Bank i Norge, har Mellingsæter ingen plan om å stoppe der.

- Ambisjonene er klare. Vi skal ta en sterkere posisjon og være konkurransedyktige og offensive også fremover, sier han.