Kjendiskatter og vanlige katter med kjendiseiere til tross, Malvik Kattehotell gikk tom for penger. To personer var ansatt da selskapet mandag ble slått konkurs.

- Dette skyldes kun pandemien. Folk har ikke reist utenfor høysesongen de siste to årene, og vi er en del av reiselivsbransjen. Før hadde vi masse kunder året rundt, forklarer daglig leder Marit Camilla Aagaard.

Hotellet ble begjært konkurs av Skatteetaten grunnet et ubetalt krav på rett under 300 000 kroner.

Blant hotellkundene var skuespiller Dolph Lundgren. Svenskamerikaneren er kjent fra filmserier som Rocky og The Expendables.

Som Adresseavisen tidligere har skrevet, sjekket katten hans Bello inn på kattehotellet i oktober 2021. Lundgren skulle til London for å delta på filminnspilling.

Foto: Fra Lundgrens Instagram-profil.

Underskudd

Hotellet profilerte seg under navnet «Den høye hale» og lå i Malvikvegen.

Malvik Kattehotell har ikke offentliggjort noen tall for fjoråret. I 2020 var omsetningen 663 000 kroner. Selskapet gikk med underskudd; årsresultatet ble 85 000 kroner i minus.

Forloveden til Lundgren, Emma Krokdal, er fra Rissa. Hun bor og jobber i Los Angeles. Aagard uttalte i fjor til Adresseavisen at Bello i en periode bodde hos Lundgrens kommende svigerforeldre mens paret var i England.

Da Krokdals foreldre også skulle til England, måtte Bello finne annen overnatting.

På besøk: Jesper i et av kattehotellets rom. Foto: Terje Svaan

Kun Pusehuset igjen

Internettkjendis Jesper har også overnattet på Malvik Kattehotell. Facebooksiden hans, Jesperpus, har 78 000 følgere. En video av Jesper som løper i skisporet gikk viralt og ble blant annet plukket opp av National Geographic.

Les også: Kattekjendis på hotellferie.

«Kattekrig i Malvik» skrev Adresseavisen i 2016. Det året skulle tre hele kattehotell åpne før høysesongen, i en kommune som fram til da hadde null. Malvik Kattehotell, Pusehuset og Malvik dyrehotell knivet om kundene.

Nå gjenstår kun Pusehuset.