Avisen Nationen skriver at nedgangen i kyllingsalget har ført til at produksjonen av kylling har falt kraftig siden i fjor sommer.

Ifølge vg.no gikk kyllingslaktingen ned med 2,8 millioner slaktekyllinger i løpet av siste halvår i fjor, noe som tilsvarer en nedgang på sju prosent. Ica Norge rapporterte i år om en nedgang i kyllingsalget på hele 20 prosent.

I løpet av 2015 forventer Nortura en ytterligere nedgang, og Nationen  har hentet tall fra Landbruksdirektoratet, som viser en forventet nedgang på 14 prosent bare for februar måned.

- Vi har varslet om ytterligere fem prosent reduksjon. For andre kvartal er reduksjonen nå oppe i 20 prosent. Bakgrunnen er markedsutviklingen, sier konserndirektør for råvare og medlem i Nortura, Hans Thorn Wittusen i Nortura til vg.no.

Nedgangen i markedsutviklingen kan blant annet ses i sammenheng med funnene av resistente bakterier i kyllingkjøttet.

LES KOMMENTAR: Kappløpet mot bakteriene