Det var likevel ikke nok for å veie opp et betydelig fall i formuen.

For mens inntekten økte med 3,5 millioner kroner fra 2012 til 2013, reduserte Haugane formuen med nesten 4,5 millioner i samme periode.

– Og det blir nok enda mer i år når man ser på utviklingen på børsen den siste tiden, sier Haugane til Adresseavisen.

Godt aksjeår

Ifølge den tidligere toppsjefen i Det norske oljeselskap var aksjegevinster og utbytte som er forklaringen på det kraftige lønnshoppet.

Ikke en lukrativ sluttpakke fra sin tidligere arbeidsgiver fordi han måtte forlate stillingen som administrerende direktør.

Haugane ble i fjor høst direktør for SIVA (statens selskap for industrivekst).

Pensjonsavtale

– Jeg fikk vel utbetalt tre millioner fra Det norske og 700000 kroner fra SIVA. Resten er utbytte fra eget investeringsselskap, forklarer han.

To av de tre millionene fra Det norske er pensjon. Da Haugane måtte gå av som toppsjef i selskapet, ble partene enige om at han skulle få utbetalt pensjon på 60 prosent av årslønnen (to millioner kroner i fjor) hvert år frem til han fyller 67 år.

Salt og smør

Pensjonen kommer i tillegg til årslønnen på 1,8 millioner kroner i SIVA.

– Det ble litt mer i fjor siden jeg jobbet deler av året, forteller Haugane.

– Så til tross for et dårlig aksjemarked akkurat nå - du har fortsatt til salt i maten?

– Ja, jeg har nok til både salt, sukker, kanel og smør på maten, sier den tidligere Det norske-sjefen.

Reinertsen doblet også

Haugane var imidlertid ikke alene om å doble inntekten i fjor. Det gjorde også Torkild R. Reinertsen, sjef og medeier av Reinertsen. Han gikk fra en lønn på 2,2 millioner i 2012 til 4,5 millioner kroner i fjor.

– Jeg hadde bare en liten lønnsøkning i fjor, så denne økningen er knyttet til utbytte. Jeg er eier så jeg får utbytte av og til, sier Reinertsen.

Men selv om oljetoppene i Trøndelag har til både salt og smør, er samtlige langt unna inntekten til Helge Lund som denne uken trakk seg som Statoil-sjef.

Kan tjene 890 millioner

Norges mektigste oljemann hadde i fjor en inntekt på drøyt 15 millioner kroner.

Det er imidlertid småpenger sammenlignet med lønnen han får når han starter i det britiske selskapet BG Group. I følge Dagens Næringsliv kan Lund der tjene 890 millioner de fem neste årene.