Til tross for en nedgang i omsetningen på 2,7 millioner kroner fra året før, er kjøpmann Anders Juberg på Rema 1000 Nordsia alt annet enn misfornøyd med regnskapsåret 2021.

– Fjoråret er vi veldig godt fornøyd med. 2020 var helt ekstremt, så det var mindre nedgang enn forventet, forteller Juberg.

Rema 1000 NordsiaOmsetning
201965.351.972
202077.098.106
202174.405.955

– All grunn til å være fornøyd

Han mener året da pandemien slo inn i Norge ikke kan sammenlignes med en normal situasjon i bransjen.

– Så vi er ikke så opphengt i nedgangen. Selv om fjoråret også var uvanlig på flere måter, så man ikke den samme tendensen til hamstring som året før. Ting normaliserte seg etter hvert, sier Juberg.

Sammenlignet med 2019 ligger fjorårsomsetningen et godt hakk over, i overkant av ni millioner høyere.

– Om vi ser på det isolert, er det veldig bra. En oppgang på rundt 15 prosent. Det er noe vi har all grunn til å være fornøyd med. Hele teamet har jobba bra i denne perioden og jeg er veldig fornøyd med jobben vi har gjort, sier Juberg.

Selv om dagligvarene generelt sett har gått svært bra under pandemien, har det ikke bare vært fryd og gammen ifølge kjøpmannen.

– Det var tøffe tider, både for ansatte og oss som driver. Nå som det endelig ser ut til at ting er mer tilbake til normalen kan vi ha litt mer senka skuldre, forteller Juberg.

– Det blir et ok utbytte

Med et årsresultat på 448.606 kroner i pluss, blir det også i år utbytte bekrefter kjøpmannen.

– Det blir et ok utbytte når det er cirka en halv million i overskudd. Nøyaktig hvor mye det blir er jeg ikke sikker på før jeg disponert pengene, men det er fin mulighet, forteller Juberg.

Starten på året 2022 skal ha vært noe tregere enn de foregående.

– Året starta med litt nedgang i omsetningen sammenlignet med året før, uten at det er særlig skremmende. Påskehandelen i år har vært 15–20 bedre enn i fjor, så vi gjør det fremdeles godt, sier Juberg.

– Tror du det vil bli vanskeligere tider i bransjen nå som turistene kan velge å reise utenlands, eller kunder kan finne på å ta seg en harrytur?

– Jeg tror det kanskje kan bli litt vanskeligere, men ikke nødvendigvis på grunn av det. Heller tror jeg situasjonen vi ser i Europa kan gjøre et utslag, sier Juberg.

Tviler på melkrise

– På hvilken måte da?

– Det er nok en noen enkeltvarer som kan bli en god del dyrere hvis de må importeres fra andre land enn tidligere. Både Ukraina og Russland er store hveteprodusenter.

– Er det noe dere har merket allerede?

– Egentlig ikke, men vi har sett at det var en oppgang i salg av mel. Samtidig tviler jeg på at vi skal kunne få noen melkrise, sier Juberg.