Til sammen skal det bygges åtte blokker på mellom tre og åtte etasjer langs Sorgenfriveien, tvers over veien for det nye kontorbygget Trondheimsporten.

Byggingen skal starte nå i mars, og prosjektleder Bjørn Snekvik hos Veidekke sier at hele utbyggingen er planlagt å være ferdig ved årsskiftet 2019/2020.

I tillegg til de 154 leilighetene skal det bygges opp mot 3000 kvadratmeter med næringsareal, som ifølge Veidekke skal inneholde fire-fem mindre butikker, et spisested og en dagligvarebutikk.

- Det vil komme en Kiwi-butikk i deler av næringsarealet, og den er planlagt åpnet i november 2019, sier Snekvik til Adresseavisen.

Revet

Bak prosjektet står Sorgenfri Utbyggingsselskap AS, der Veidekke Eiendom og det trønderske eiendomskonsernet Frost Holding eier halvparten hver.

Tidligere holdt Aktietrykkeriet i Trondhjem til på tomta, men disse bygningene ble revet sommeren 2016. Veidekke eide tidligere tomta sammen med boligbyggelaget Obos, men i 2015 overtok Frost Holding Obos sin halvpart i Sorgenfri Utbyggingsselskap.

På den sørlige delen av tomta er det skilt ut en del, der Frost Holdings datterselskap Frost Eiendom planlegger å bygge mellom 150 og 200 utleieboliger.

Daglig leder Rigmor Frost i Frost Eiendom sier at det foreløpig ikke er klart når byggingen av utleieboligene vil starte, men at de tidligst vil stå ferdig til våren 2020.

foto
Bygging: Hele utbyggingen er planlagt å stå ferdig til årsskiftet 2019/2020. Foto: Veidekke/Illustrasjon

Til salgs

Byggingen av de 154 salgsleilighetene gjøres av Veidekke Entreprenør, som har fått en totalentreprise verdt 308 millioner kroner før moms.

Bjørn Snekvik hos Veidekke sier rundt 80–90 ansatte fra selskapet vil jobbe med prosjektet på det meste.

- Inkludert ansatte fra underleverandører vil vi trolig nærme oss 150 ansatte, sier han.

Foreløpig er 112 av de til sammen 154 leilighetene lagt ut for salg, mens de siste leilighetene blir lagt ut i markedet i løpet av mars. Ifølge Veidekke er rundt halvparten av alle leilighetene allerede solgt, mens 70 prosent av næringslokalene er utleid.

Snekvik sier at hvis det selges tilstrekkelig av leilighetene som legges ut i mars, så vil alle blokkene bli bygd i et byggetrinn.

Han sier at det også vil bli bygd et parkeringsanlegg med 200 innvendige parkeringsplasser.