Barmuda har hatt en omsetningsøkning på hele 250 prosent når tirsdag 16. juli og tirsdag 23. juli sammenlignes. Foto: KIM NYGÅRD

Når Solsiden i Trondheim virkelig begynner å leve opp til navnet sitt, er den et yndet sted for både solhungrige og øltørste. Restauranter og barer med uteservering tjener store penger på at gradestokken denne uka bestemte seg for å bikke over 20.

- Det er tydelig at trøndere er solhungrige nå. På dagen soler de seg, og på ettermiddagen vil de ha utepils. Kveldene i sommerferien pleier å være bra uansett, men når sola kommer får vi en markant økning i omsetningen, opplyser utestedet Barmuda til adressa.no.

250 prosent økning

Barmuda har hatt en omsetningsøkning på hele 250 prosent når tirsdag 16. juli og tirsdag 23. juli sammenlignes. Utestedet åpner klokken 11 på formiddagen, men kan fortelle at det er i fem-seks-tiden at det virkelig eksploderer.

Cafè Løkka, som ligger mellom Bakklandet og Solsiden, nyter også godt av effekten av sommervarmen.

- Vi har plass til flere når det er godvær, så vi forventet økt omsetning denne uka. Det har vært et bra lunsjrush de siste dagene, og når folk er ferdige på jobb fylles det fort opp, sier daglig leder Øyvind Hakkebo ved Café Løkka.

Bare Blåbær opplyser at de opplever en økning i omsetningen i sine tre lokaler på Solsiden. Samlet for kafeen Bare Blåbær, Bær og Bar, samt Bar Passiar på Dokkhuset skal omsetningen ha økt med hundre prosent.

Savner studentene

Peppes Pizza på Solsiden er også glad for at sola endelig har kommet, for da orker folk å gå de ekstra 100 meterne fra utgangen av kjøpesenteret til deres restaurant.

- Vi ligger midt på Solsiden, og når det er dårlig vær tar folk gjerne de første restaurantene på kantene. Vi er avhengie av at folk går de 50 til 100 ekstra meterne, og når det er sol er det alltid mye folk her, sier daglig leder Joshua Blessed. Han opplyser at til sammenligning med forrige tirsdag ble omsetningen doblet i går.

Mens sola får omsetningen til å gå ned på Choco Bocos avdelingen i Nordre, går den opp på avdelingen på Solsiden.

- Det kunne likevel vært mer hvis studentene hadde vært i byen. Vi er jo et studentsted, sier daglig leder Bjørn Rekdahl.

- Knuser rekka når folk sitter inne

Restauranten Graffi hadde kun en økning på 10 prosent.

- Vi er mindre væravhengige enn de andre restaurantene på Solsiden, sier daglig leder og deleier Heidi Gjerdrum.

Grunnen er ifølge Gjerdrum at Graffi ikke har så god plass ute som resten av rekka.

- Sånn som været er nå, forlater folk vår restaurant for å sitte ute andre steder. Det er mellomdagene, hvor folk også vil sitte inne, som er de beste for oss. Da knuser vi jo hele rekka på omsetning, understreker Gjerdrum.

Restauranter, kafeer og utesteder merket at sola passerte 20 grader denne uka. Foto: KIM NYGÅRD