Håkon Bertheussen lanserte mobilapplikasjonen Wordfeud sommeren 2010, og plutselig sa det pang. Det ble spillet som var på alles lepper, eller rettere sagt mobiler.

- Etter den første uken så jeg at dette var stort nok til kanskje å leve av, har 29-åringen uttalt tidligere.

Her kan du se skattelistene for alle landets kommuner

I 2010 står han registrert med ei inntekt på 456 460 kroner og . Fjorårets inntekt er på formidable 17 674 610 kroner, noe som betyr at han tjente 500 ganger mer i fjor enn i 2010. Fra å være et ubeskrevet blad på skattelistene går han inn på en 13. plass på inntektstoppen i Trøndelag.

Han har også en formue på over 13,8 millioner kroner.

Sa opp jobben

Wordfeud er en app som ligner på brettspillet Scrabble. Du kan spille mot venner eller fremmede og målet er å få høyest mulig poengsum.

Tre uker etter lanseringen av spillet tar han turen innom sjefens kontor og sier opp. Allerede da tjener han mer på fritidsinteressen enn den faste utbetalingen fra Atmel.

I mars i år hadde over 15 millioner mennesker lastet ned appen, og Dagens Næringsliv anslo at programutvikleren ville tjene over 36 millioner i løpet av 2012. Den tidligere NTNU-studenten fra Tromsø tjener opp mot 100 000 kroner om dagen.

Til Adresseavisen sa hovedpersonen selv at han trodde det ville bli en 6-7 millioner kroner i omsetning i 2011.

Lanserer nye språk

Den kreative mannen har tidligere sagt at pengene ikke har så mye å si.

- Det med penger er nok forskjellig fra person til person. Jeg har bena godt plantet på jorda, synes jeg. Jeg har bare betalt ned noen lån, sa Bertheussen til Aftenposten.

Bertheussen må stadig oppdatere spillet, både på nye språk og med nye ord. I sommer ble den norske ordlista i spillet byttet ut, og man fikk nye ord som man kunne legge.

Det er ingenting som tyder på at wordfeud-maniaen vil avta, og Bertheussen har planer om å utvide til flere land. I høst kom det endelig en nynorsk-versjon av det populære spillet.