– Dette er et småbruk med store oppgraderingsbehov. Det er blant annet mye mugg i kjelleren og mye annet som må gjøres. Her er det på ingen måte slik at man kan flytte rett inn, sier eiendomsmegler Ørjan Grøtting i Eiendomsmegler 1 sin Fosen-avdeling.

Det er han som har stått for salget av Kopparveien 19 ved Kottengsvatnet øst for Bjugn sentrum i Ørland kommune.

Åtte soverom

Kopparveien 19 er en eiendom på like over 16 dekar. Eiendommen ligger rundt 100 meter fra Kottengsvatnet med utsikt ned mot vannet.

Det ligger rundt 4,5 kilometer fra Bjugn sentrum.

– Eiendommen har en flott beliggenhet med en stor tomt. Det er attraktivt, sier Grøtting.

Boligen er fra 1950. Boligen er på 260 kvadratmeter. Det er ytterligere 80 kvadratmeter med andre bygg på tunet.

– Det er åtte soverom i et stort hus. Man kan gjøre veldig mye forskjellig med det.

– Totalrenovering

Ifølge eiendomsmegleren trenger boligen totalrenovering. Interessenter ble anbefalt å ta med seg noen som er byggkynding på visning om man ikke er det selv.

foto
Fra kjøkkenet i boligen. Det er mye som må gjøres før man kan flytte inn i Kopparveien 19. Foto: Ingunn Grøntvedt / IMG Foto

Ifølge tilstandsrapporten estimerer takstmannen som har besiktiget boligen at det vil koste mange millioner å sette huset i stand.

Stor interesse

Prisantydningen for småbruket var på 950.000 kroner.

– Det har vært veldig stor interesse for småbruket i form av nedlasting av salgsoppgaven og at det var mange på visning, sier Grøtting.

– Det var nok mange som fort innså at det ikke var boligen for dem da de kom på visning og så hvor mye man må gjøre, fortsetter han.

foto
Fra hovedhuset på tunet er det utsikt mot Kottengsvatnet i bakgrunnen. Det er store oppgraderingsbehov i boligen. Foto: Ingunn Grøntvedt / IMG Foto

Grøtting forteller at oppussingsobjekt er populært når de har riktig pris.

– Småbruk er populære. Oppussingsobjekt er også det. Det skaper interesse. Her er man også i en priskategori som mange er interesserte i, sier Grøtting.

Samtidig sier han det er vanskelig å prissette en bolig som har så store oppgraderingsbehov som Kopparveien 19.

– Rundt prisantydning

Grøtting forteller at det ble en budrunde dagen etter fellesvisningen for småbruket.

– To budgivere var med. Salgsprisen blir offentlig sammen med tinglysningen av salget. Det endte rundt prisantydningen, sier Grøtting.

Dermed ble småbruket solgt for rundt en million kroner.