Tirsdag forrige uke ble det åpnet konkurs i boet til Replab AS ved Trøndelag tingrett. Selskapet har drevet med reparasjon av kommunikasjonsutstyr og hatt butikk på Solsiden siden 2017.

– Den daglige driften har vært i balanse, men vi har gammel gjeld som vi ikke har fått has på. Vi valgte å melde oppbud i dag, sa daglig leder Trond Arve Hammernes til MN24 tirsdag forrige uke.

Ifølge kjennelsen hadde skyldneren opplyst en samlet gjeld på rundt 1,5 millioner kroner. Oppgjørsbegjæringen viste bokførte eiendeler på rundt 500 000 kroner.

Hammernes uttalte også forrige uke at han håpet at noen ville kjøpe boet, slik at butikken kunne leve videre.

Ville til Trondheim

Nå er konkursboet kjøpt opp. Det bekrefter bostyrer Ståle Spjøtvold. Han opplyser at Iphonefixer AS har kjøpt opp varelageret, driftstilbehør og immaterielle rettigheter som navnet, telefonnummer og innhold på hjemmesiden.

Daglig leder og eier i Iphonefixer AS, Hans Christian Kvamme Brændeland, forklarer at han har drevet selskapet siden 2015. Ifølge Brændeland har han tre butikker fra før av – en i Ålesund, en i Molde og en i Kristiansund – som driver med det samme som Replab.

– Jeg har tenkt lenge på å etablere meg også i Trondheim, men det har ikke passet før nå. Da Replab gikk konkurs, tenkte jeg at det kunne være en enklere inngangsport til markedet her, sier Brændeland.

Viderefører butikken

Planen er ifølge Brændeland å videreføre butikken på Solsiden under navnet Replab.

– Samtidig tar jeg drifta under Iphonefixer. Da kan jeg ta med meg det beste fra begge steder. Jeg vil se på hvordan de har drevet butikken her, samtidig som jeg implementerer noe fra mitt eget firma, sier han.

Ifølge Brændeland vil Replab-butikken på Solsiden holde åpent som normalt fra lørdag av.

Ifølge Proff omsatte Replab AS for i underkant av 4,2 millioner kroner i 2020. Resultatet før skatt viser et underskudd på 264 000 kroner. Det var fire ansatte i selskapet da det ble meldt oppbud forrige uke.

– I alle fall en av de ansatte fra Replab vil fortsette, også får vi se, sier Brændeland.

Regnskapstallene for Iphonefixer’n Kristiansund viser at selskapet hadde en omsetning på i underkant av 5,4 millioner kroner i 2020. Resultatet før skatt viser et overskudd på rundt 800 000 kroner.