Årsregnskapet til Minervinis investeringsselskap Tokle AS viser at inntektene i konsernet steg med drøyt 20 millioner kroner fra 2015 til 2016.

Resultatet før skatt endte i fjor på 19,1 millioner kroner på konsernnivå, noe som var nesten fem millioner kroner høyere enn året før.

De siste fem årene har virksomheten dermed hatt et samlet overskudd før skatt på 70,8 millioner kroner, viser regnskapene.

Fikk pris

Restaurantvirksomheten hans ble tidligere i år kåret til «Årets handelsbedrift 2016» av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank.

Minervini ønsker ikke å kommentere årsregnskapet, men uttalte under kåringen at dørterskelen skal være lav ved alle stedene.

- Det skal ikke være jåleplasser, men samtidig skal vi være innovative når det gjelder atmosfære og konsepter, sa han da.

Etter 2015 tok Minervini et utbytte på fem millioner kroner fra investeringsselskapet, men fjorårsregnskapet viser at hele overskuddet ble lagt til egenkapitalen.

Suksess: Michael Minervini er eneeier av Frati og Øx, og kontrollerende medeier i spisestedene Una, Aisuma, Banksalen og nyåpnede le Bistro. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Millionoverskudd

Frati gjenåpnet for to år siden i nye og større lokaler ved Torvet etter over 40 år i Munkegata. Minervini uttalte i fjor at hadde gått bedre enn de hadde turt håpe på. I fjor åpnet han også puben Øx i kjelleren under restauranten.

Fratis eget regnskap er foreløpig ikke offentliggjort, men ifølge konsernregnskapet fikk driftsselskapet i fjor et årsresultat etter skatt på 2,4 millioner kroner.

Derimot har driftsselskapet til Una Una Pizzeria e Bar lagt frem hele sitt fjorårsregnskap. Det viser at inntektene steg fra 46,9 til 51,1 millioner kroner, og at resultatet før skatt endte på 5,5 millioner (som i de to foregående årene). Resultatet etter skatt var på drøyt fire millioner.

Siden oppstarten i 2013 har pizzarestauranten på Solsiden dermed hatt et overskudd før skatt på litt over 17 millioner kroner.

Åpnet bistro

Tokle-regnskapet viser at også driftsselskapet til Aisuma i Kjøpsmannsgata hadde et millionresultat i fjor.

Kokken Bernard Saverimuthu og Thomas Engel Nilsen medeiere i flere av restaurantene, og Minervini har tidligere gitt de to en stor del av æren for resultatene.