Studenten fra Os oppga gevinsten på ligningen, men mente at han ikke skulle skatte av den. Skattemyndighetene var av en annen oppfatning.

Han betalte derfor 28 prosent av gevinsten i skatt, men anket vedtaket inn for Overligningsnemnda, der han tapte. Det samme skjedde i tingretten, og nå har den nå 26 år gamle mannen også tapt i Gulating lagmannsrett, skriver Bergens Tidende.

- Tar dommen til etterretning

Skatteregningen på 25 millioner kroner må derfor betales. I tillegg må han betale halvparten av sakskostnadene på 30.000 kroner. Resten skal spillselskapet Betsson betale.

– Foreløpig har vi ikke noen kommentar, men vi tar dommen til etterretning og vil studere den, sier partner og advokat Halvor Manshaus i Advokatfirmaet Schjødt, som representerer vinneren.

Les også: 2016 – året for den virtuelle klemmen

Norsk Tipping skattefritt

Det er skattelovens paragraf 5-50 som problematiseres i saken. Her gis det unntak fra skatt på gevinster fra «pengespill og lotterier i en annen EØS-stat som godtgjøres å tilsvare de spill eller lotterier som lovlig kan tilbys i Norge, og som er underlagt offentlige tilsyn og kontroll i hjemstaten».

I Norge er det kun gevinster fra Norsk Tippings ulike spill som er skattefrie.

Advokatene har argumentert med at Mega Fortune er et lykkehjulspill i likhet med dem Norsk Tipping tilbyr, selv om Betsson er registrert i Malta.

Skattekontoret har på sin side argumentert med at om man skal slippe skatt på gevinster i andre EØS-land, må overskuddet fra virksomheten gå til veldedige og allmennyttige formål.

Les også: - Pengespill ble en egotripp som styrte livet. Alt annet måtte vike.