- Var det en ting vi fikk beskjed om, så var det å møte opp i god tid. Dette er ikke noe man kommer for sent til, sier Torhild Langklopp (39).

Klokken 12.00 i dag satte hun og syv andre unge gründere fra Midt-Norge seg ned for å spise lunsj sammen med Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon på Lerkendal. Anledningen er at kronprinsen er i Trondheim for å åpne næringslivskonferansen Manifestasjon som arrangeres på Scandic Lerkendal i dag.

Men det var på hengende håret at kronprinsen bare fikk møte syv gründere. For mens Langklopp, sammen med Håkon Skjelten (Aptomar), Arnstein Syltern (Skift og DIGS), Marianne Danielsen (Engasjert Byrå), Jorid Løkken (AudioPlus) og Emil Økstad (Compbouy) alle hadde ventet i 20 minutter da kronprinsen entret lunsjrommet, kom Boost-gründer Øystein Robertsen Skiri løpende inn bare sekunder før vertskapet.

Rekordstor oppslutning

- Jeg ble sittende fast i trafikken var alt han rakk å si til de andre før han måtte hilse på kronprinsen.

Det er kronprinsen selv som har bedt om å møte de åtte gründerne i forkant av Manifestasjon. Hva han ville snakke med dem om, visste ingen før de satte seg ned.

Næringskonferansen Manifestasjon arrangeres i år for tiende gang. Over 700 personer er forhåndspåmeldt. Men Næringsforeningen i Trondheimsregionen, som arrangerer konferansen opplyser at påmeldingene har strømmet inn i formiddag og regner med nærmere 800 mennesker er til stede. Uansett har det aldri tidligere vært så mange deltakere på konferansen.

I tillegg til kronprinsen, vil også Vattenfalls konsernsjef Øystein Lønseth innlede i forbindelse under åpningen.

foto
Stokkøya sjøsenter- gründer Torhild Langklopp kom med samme fly som kronprinsen fra Oslo. Under flyturen snakket hun med følget hans for å være sikker på at hun kom seg til Lerkendal i god tid før kortesjen. Til høyre DIGS-gründer Arnstein Syltern. Foto: Morten Antonsen