Etter halvannet år i de samme lokalene som Mathallen ved Prinsenkrysset, er det nå klart at ølutsalget flytter til Byhaven.

Siste åpningsdag i de nåværende lokalene er onsdag denne uken, og nyåpningen er satt til 23. mars.

Ledig lokale

Tommy Holen Helland, medeier i Gulating Bryggeri AS og butikksjef avdelingen i Trondheim, sier at det ikke var enkelt å skaffe et nytt lokale på to uker. De måtte lete etter et nytt sted å være, da eierne av Mathallen kastet inn håndkleet i februar i år.

- Jeg har alltid ønsket å være i Midtbyen, og det var et ledig lokale i Byhaven som vi får tilgang på ganske raskt, sier Helland til Adresseavisen.

De overtar lokalene hvor Tropehagen Zoo tidligere holdt til, i kjelleren på kjøpesenteret. På spørsmål om de er fornøyd, svarer Helland:

- Et kjellerlokale er både og, men vi er uansett veldig fornøyd med innsatsen fra E.C. Dahls Eiendom og Byhaven. De har stått på hodet for å få til dette for oss, sier Helland.

Nabo med polet

I etasjen over ligger det et vinmonopol, men Helland ser ikke på det som en ulempe.

- Jeg ser heller på det som en fordel. Vi har forskjellige varesegmenter, og ølavdelingen i polet på Byhaven er heller ikke så stort, sier han.

Han sier at han også fikk spørsmål om han fryktet konkurransen da polet i Søndre åpnet sin nye ølavdeling i fjor, men at de ikke har sett på det som en utfordring.

- Nei, vi mener det er positivt at vi innenfor noen kvartaler til sammen har Norges største ølutvalg, sier Helland.

Gulating Ølutsalg har rundt 500 forskjellige varianter. Helland sier at utsalget i Trondheim gikk med et lite underskudd i fjor, men at de i utgangspunktet forventet å snu det til et overskudd i år.

- Nå må vi stenge en liten stund, men jeg regner med at vi etter nyåpningen vil få en boost igjen, sier han.

Senterleder Elisabeth H. Klæbo ved Byhaven sier at det er veldig spennende for dem at Gulating flytter inn.

- De passer veldig godt inn i den miksen av butikker som vi har, og de vil bli et godt bidrag til senteret, sier hun.

Vokser

Gulating har 19 utsalgssteder rundt om i landet. Syv av dem er avdelinger som, i likhet med tre Gulating-puber, eies av Gulating Bryggeri AS. Resten av utsalgene er franchiseutsalg.

Familien Skår eier til sammen over 72 prosent av aksjene i bryggeriselskapet, med Rolf Ivar Skår i spissen som hovedeier, daglig leder og styreleder.

Utsalget i Trondheim, Gulating ølutsalg Trondheim, er omgjort til eget aksjeselskap, men heleid av Gulating Bryggeri hvor Tommy Hole Helland har 3,64 prosent eierandel.

Det er Bunnpris som overtar lokalene hvor Mathallen og Gulating har holdt til. Dagligarekjeden har varslet nytt konsept der flere av varelinjene fra Mathallen videreføres.