- Sist fredag hadde vi generalforsamling og styret så ingen annen løsning enn å stenge, sier pianoentertaineren Tammy Tanner, som er daglig leder og eier 60 prosent av driftsselskapet.

Restauranthuset D12 åpnet høsten 2012 i Dronningens gate 12, som er Næringslivets Hus. Det er de samme lokalene som utestedet Frakken holdt til i fra 1993 til sommeren 2012, da eierselskapet gikk konkurs. Tanner spilte piano på Frakken i nesten 20 år.

Går på Solsiden

Hun forteller at det er flere grunner til at Restauranthuset D12 nå valgte å gå til Sør-Trøndelag tingrett for å melde oppbud.

- Markedet har endret seg, og det er nå mange flere som velger å gå på utestedene på Solsiden i stedet for i Midtbyen. I tillegg merker vi at naboen vår, Britannia Hotel, har stengt. I ukedagene kom det mange gjester til pianobaren fra Britannia. Derfor har det blitt vanskeligere og vanskeligere å drive, sier Tanner.

Britannia stengte dørene i fjor sommer

, fordi hotellet bygges om og renoveres. Det skal etter planen åpne igjen i 2019.

foto
Mister jobben: 18 ansatte mister jobben som følge av konkursen. Foto: Christine Schefte, Adresseavisen

- Tøft marked

Tanner forteller at Restauranthuset D12 også fikk færre gjester etter at de mistet skjenkebevillingen i tre uker sommeren 2015.

- Folk gikk et annet sted da det var stengt, og det var vanskelig å få alle gjestene tilbake etter at vi gjenåpnet. Det ble vanskelig å få det til å gå rundt, og jeg hadde allerede kuttet kostnader, sier Tanner.

Hun påpeker også at det er stor konkurranse i utelivsbransjen.

- Det er et tøft marked, samtidig som trendene og generasjonene skifter, sier Tanner.

- Skuffet

Hun forteller at hun både har prøvd å få inn nye investorer og å selge Restauranthuset D12, uten å lykkes.

- Jeg hadde ønsket å fortsette, og nå er jeg knust og skuffet, sier Tanner, som opprinnelig er amerikansk.

Hun forteller at planen er å fortsette å bo i Norge.

- Nå er jeg opptatt av å assistere bostyrer. Planene er å fortsette å spille, jobbe med markedsføring og være konsulent for andre som driver i denne bransjen. Så håper jeg å en dag åpne en pianobar igjen, sier Tanner.

18 ansatte

Inkludert Tanner var det 18 ansatte i Restauranthuset D12, som nå har mistet jobben.

Advokat Joar Grimsbu i Arntzen de Besche Advokatfirma er oppnevnt som bostyrer etter konkursen. Han forteller at han skal ha et informasjonsmøte med de ansatte onsdag denne uka.

Ifølge kjennelsen fra tingretten er den samlede gjelden i Restauranthuset D12 på to millioner kroner, og der anslår eierne selv at aktiva er verdt 600 000 kroner, opplyser Grimsbu.

Restauranthuset D12 omsatte for 12,8 millioner kroner i 2015, som er det siste årsregnskapet levert Brønnøysundregistrene. Inntektene hadde da vært fallende siden 2013. I 2015 hadde utestedet et underskudd på 682 000 kroner.

- Synd

Huseier i Dronningens gate 12 er Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Administrerende direktør Berit Rian svarer i en sms til Adresseavisen at de synes det er synd at en utelivsaktør i Trondheim må melde oppbud. Hun skriver også at næringsforeningen nå må vurdere hva de skal gjøre med lokalene hvor Restauranthuset D12 holdt til.

foto
Huseier: Næringsforeningen i Trondheimsregionen eier lokalene der utestedet holdt til. Foto: Christine Schefte, Adresseavisen