Museet har også signert avtale med nye drivere av restauranten Tavern, men her er ikke navnet offisielt ennå, opplyser Ingeborg Collin Høgseth, som leder publikumsavdelingen.

Både Borgstua og Tavern har vært stengt siden nyttår, etter at avtalen med selskapet Kontrast Catering ble avsluttet.

- Nå deler vi avtalen i to. På Tavern vil en ny driver være på plass fra 1. juni, mens Borgstua vil være i drift fra 1. april, sier Høgseth til Adresseavisen.

Nye tilbud

Onsdag sendte museet ut en e-post til kunder som har booket arrangementer på Tavern eller Borgstua, der de opplyste at alle som har bestilt vil bli kontaktet med nye tilbud.

- Alle selskapene som er booket inn på Borgstua vil bli ivaretatt av de nye driverne, og konfirmasjoner som er bestilt på Tavern skal vi også få løst. Samtidig er det opp til hver enkelt som har bestilt om de ønsker å benytte seg av tilbudet, sier Høgseth.

Hun sier at de er svært fornøyde med å få nye drivere på plass, og at de har stor tro på de nye konseptene. Café Borgstua vil de samme åpningstidene som museet, mens Tavern vil ha egne åpningstider.

foto
Ny drift: Også på Tavern er det inngått avtaler med nye drivere. Foto: Sebastian Bjerkvik.

Rolig periode

Samtidig tror ikke Høgseth at museet har lidd et stort økonomisk tap ved at Borgstua har vært stengt siden nyttår.

- Dette er en rolig periode for oss, men et museum er ikke et museum uten en kafé, sier hun.

Kontrast Catering drev også Café Victoria på Ringve, der avtalen også ble avsluttet ved nyttår. Tidligere i februar ble det klart at Munkholmen Restaurant AS tar over som ny driver der.