– Utesalget ga en 30 prosent økning i omsetninga sammenlignet med i fjor. Det ble et vanvittig trykk, sier driver Jonas B. Hepsø ved Esso Melhus.

Sentralt plassert

17. mai satte Hepsø i gang et prøveprosjekt, og det besto i å flytte deler av salget ut til plena ved Esso Melhus. På uteområdet er det flere bord og benker, og is- og brusdisken fikk en svært så sentral plassering siden 17.mai-toget gikk rett forbi samt at mange sto på fortauet for å få med seg toget. Tusenvis møter opp i Melhus sentrum for å få med seg det lange 17.mai-toget og arrangementet ved Melhus rådhus.

Ingen konkurrenter

Før jul tok Hepsø over driften av Esso Melhus som er i Melhus sentrum, og han forteller at utesalget ble til av flere årsaker. Det var første gang han prøvde utesalg, og omsetninga på 17. mai ga den beste dagen hittil i år.

– Esso Melhus er den eneste i Melhus sentrum som på 17.mai hadde åpent. Da må vi yte service til publikum, sier Hepsø.

Tidligere var det Bunnpris-butikk i Melhus sentrum, og denne hadde søndagsåpent. Nærmeste bensinstasjon med åpent på helligdager, er på Klett og på Lundamo. Bensinstasjonen i Kvål sentrum er lagt ned. Dermed ventet Hepsø stort trøkk på Esso Melhus, og særlig siden bensinstasjonen nylig fikk softismaskin.

Jonas B. Hepsø tok over Esso Melhus 1. desember i fjor. Foto: Truls Lereggen

– Bare å gi jernet

– Inne har vi bare to kasser, og det var behov for en ekstra på 17. mai. Med godværet ble det stor pågang, og det var bare å gi jernet. Vi var fire på jobb til enhver tid, og det gikk bra fordi vi hadde nok varer. Det ble veldig stor pågang på softismaskinen, og den var en slager, forteller Hepsø.

Det var typiske 17.mai-varer som is, brus, kaffe og grillpølser som var mest etterspurt.

– Folk satt ute på benkene, og med det gode været vegret de seg for å være inne. Da kunne de se utedisken, og hvis ungene fikk ville ha is, var det kort vei. Vi kunne ikke ha vært mer heldig med været enn vi var, sier Hepsø.

Hepsø sto selv ute i utedisken, og han fikk med seg 17.mai-toget som passerte forbi. Svært mange møtte opp til 17.mai-feiringa, og folk var glade for å kunne møtes igjen.

– Det ble ikke tog på meg, men jeg så toget og jeg både sang og klappet. Utesalget ble så vellykket at vi kommer til å ha det også neste år, sier Hepsø.

Spent på sommeren

Den unge bensinstasjonsdriveren er spent på hva sommeren bringer med seg. De to foregående somrene skulle «alle» på norgesferie som følge av koronapandemien, og mange svingte innom Melhus sentrum som ellers kan være nokså feriestille.

– Vi er veldig spente på sommeren, og om mane savner sydenturer eller om de har fått smaken på ferie i Norge, sier Hepsø.