- Det har aldri vært solgt en så dyr enebolig i Melhus, sier megler Daniel Lanto i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Eneboligen som ligger i Hesttrøa på Løvsethaugen ble annonsert med en prisantydning på 7,1 millioner kroner.

- Vi var flere meglere som hadde vært inne. Jeg fikk høre at vi hadde satt verdien på boligen til omtrent det samme, sier Lanto.

Eneboligen ble solgt etter første visning. Tre budgivere deltok i budrunden, og boligen ble solgt for 7 330 000 kroner.

Lanto opplyser at den forrige prisrekorden for en brukt enebolig i Melhus solgt i det åpne markedet var 6 250 000 kroner i 2014.

Stor interesse

Megleren forteller at det var stor interesse for den.

- Det var 26 som lastet ned prospektet, og det er bra interesse for en så dyr bolig på Melhus. Etter visningen hadde 13 interessenter skrevet seg på visningslista, sier Lanto.

Eneboligen er bygd i 2014. Den har primærrom på 269 kvadratmeter, og inneholder seks soverom og tre bad. Boligen har en godkjent utleiedel og garasje. Tomta er på 688 kvadratmeter.

- Boligen har en stor utleiedel, og har bra standard. Det var folk i alle aldersgrupper på visningen, fra unge barnefamilier til godt voksne. Boligen fenget mange og utsikten ikke minst, sier Lanto.

Utleieinntekter

Ifølge annonsen leies utleieleiligheten ut for 11 000 kroner per måned i dag. Megleren forteller at muligheten for utleie betyr mye for prisen.

- Det gjør at mange på visningen har mer å gå på. Har man 11 000–12 000 kroner i leieinntekter, kan man fort betjene 2,3 til 2,5 millioner kroner mer i lån med dagens renter, sier Lanto.

Han forteller at det ikke bare var folk fra Melhus som var interessert i eneboligen.

- Det var folk fra Trondheim, fra Heimdal og Byåsen, men også noen som i dag bor nært sentrum. Samtidig var det også folk fra Melhus-området. Det er et hus som er attraktivt ikke bare for folk som holder til på Melhus. Trenden er vel at folk flytter ut fordi de får mer igjen for pengene enn når de kjøper hus i Trondheim, sier Lanto.

LES PÅ PLUSS: Underskudd fire år på rad for Nylander

Flere dyre hus i Melhus

På finn.no ligger det nå en annonse for en enebolig i Melhus med enda høyere prisantydning enn den som er solgt i Hesttrøa. Prisantydningen på eneboligen som ligger på Kuhaugen er 7 990 000 kroner.

LES PÅ PLUSS: Bekymret for stigende boligpriser

Megler Daniel Lanto forteller at eneboligen på Melhus ble solgt etter første visning. Foto: EIENDOMSMEGLER 1 MIDT-NORGE