I forbindelse med at skattelistene legges ut fredag 16. oktober klør sikkert mange i fingrene etter å sjekke ut hva venner og bekjente tjente i fjor.

Det er imidlertid én liten ting det er greit å huske: Alle søk du foretar deg i skattelistene blir loggført og synlig for den du søker på.

Lurer du på hvem som tjente mest og hadde størst formue i din kommune? Svaret finner du her.

Se hvem som har søkt på deg

Siden alle søkene blir lagret, betyr det at du også har muligheten til å se hvem som har søkt på dine skattetall.

Er du interessert i å se hvem som har vært nysgjerrig nok til å søke deg opp, kan du gjøre dette ved å logge inn på Skatteetaten.nos sider for skattelistene.

Innloggingsmetoden er den samme som for å sjekke skattelistene. Lurer du på hvordan du kommer deg inn, kan du lese Adresseavisens oppskrift på nettopp dette her.

Navn, alder og postnummer

Når du har logget deg inn via Skatteetatens ID-portal og kommet til siden hvor du kan søke i skattelistene, får du opp en egen fane hvor statistikken over hvem som har søkt på deg kommer opp.

Ifølge Skatteetaten får du se både navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt.

Listen over hvem som har søkt på deg oppdateres én gang i timen.

Selv om skattelistene ikke lenger er søkbare via nettavisene, har pressen tilgang til skattelistene for å lage journalistisk innhold.

Adresseavisen vil publisere artikler på bakgrunn av skattelistene fra og med fredag. Du kan se alle sakene vi skriver ved å følge denne linken.