Ferske tall fra Eiendom Norge viser en boligprisvekst på 0,3 prosent i Trondheim og høyere enn landssnittet på 0,2 prosent i juni i år mot samme måned i fjor.

Men det er ett område som trekker opp prisene siste måned, og ikke alle får ta del i prisveksten.

Les også: Mens Tobb-prisene steg 15 prosent sentralt i Trondheim, falt de på Ranheim

Økning bare i sentrum/Byåsen

Tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi, viser at bare området sentrum/Byåsen har prisøkning i juni. Her har prisene steget med 0,7 prosent fra mai til juni. I de to andre områdene tallene er inndelt i, har prisene enten stått stille eller gått ned: Strindheim/Nardo har nullvekst og Saupstad/Heimdal har en prisnedgang på 0,1 prosent.

- Vi ser det samme i Trondheim som i andre steder: Små leiligheter i sentrale områder trekker opp nå. Unge, nye kjøpere kommer til byen og får hjelp til å by på leiligheter de skal bo i i forbindelse med studier, sier Ronnie Andersson, regiondirektør i Trøndelag for DNB Eiendom.

Les også: Her er de dyreste boligene solgt i Trondheim i 2015

Nedgang utenfor Trondheim

Også i Sør-Trøndelag utenfor Trondheim og i Nord-Trøndelag er prisene gått ned i juni. Henholdsvis -0,5 prosent og -0,7 prosent. Men også disse områdene har hatt prisvekst siste 12 måneder.

I Sør-Trøndelag utenfor Trondheim er prisene gått opp 6,1 prosent og i Nord-Trøndelag er prisene opp 4,7 prosent siden juni i fjor.

Saken fortsetter under grafikken.

Forskjeller også i mai

I Trondheim var prisoppgangen størst i området Byåsen/sentrum også i mai. Men i mai hadde alle tre områder vi har fått tall for, oppgang. Den varierte fra 0,7 prosent for Strindheim/Nardo til 1,1 prosent på Saupstad/Heimdal og 1,4 prosent for sentrum/Byåsen. Snittveksten for Trondheim i mai ble på gode 1,1 prosent.

I løpet av siste 12 måneder og siste fem år har prisene økt på bolig i Trondheim økt mest i området sentrum/Byåsen. Men siden 2006 har Saupstad/Heimdal hatt sterkest prisvekst, ifølge statistikken.

Les også: Boligprisene steg med 1,1 prosent i mai

Les også: Nytt meglerfirma skal gjøre bo ligsalg mer selvbetjent