Denne uka tok Leangen Bolig As over tomtene fra Leangentravets Eiendom As.

– Det var stort, synes jeg. Vi har jobbet lenge med planen, prosjektet og markedsføringen, og endelig var datoen her, sier daglig leder i Leangen Bolig, Aurora Koteng.

Eiendomsoverdragelsene viser at Leangen Bolig har kjøpt fem tomter fra Leangentravets Eiendom As for til sammen 693,8 millioner kroner.

Les også: Stappfullt på siste dag for Leangen: – Det er som i gamle dager

Alt i en bydel

Leangen Bolig har planer om å skape en moderne bydel med dagligvare, treningssenter, bydelshus, spisesteder, barnehage og helse-velferdssenter. Koteng har tidligere uttalt til MN24 at tanken er at beboerne skal slippe å bevege seg så mye utenfor bydelen, og at de skal ha tilgang på alt de trenger her.

Det planlegges opp mot 2000 boliger i bydelen. Boligprosjektet hadde salgsstart 25. januar. Av 89 enheter som ble lagt ut for salg, er 58 nå solgt. Boligene strekker seg fra 40 til 140 kvadratmeter.

– Hittil er mange typer forskjellige boliger solgt. Det virker som prosjektet er blitt tatt veldig godt imot, og vi er fornøyde med salgsstarten, sier Koteng.

Av de 89 enhetene er seks av dem rekkehus på mellom 101 og 130 kvadratmeter og med en salgssum på mellom seks og 8,2 millioner kroner. Her er alle solgt.

Daglig leder i Leangen Bolig As, Aurora Koteng, har store planer for området. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Richard Sagen

– Det finnes fra før av lite rekkehus til salgs i markedet. Disse har en gunstig størrelse, en pris mange kan betale og et fint uteareal foran seg, sier Koteng, og legger til:

– Ellers håper jeg og tror at vi har klart å formidle at vi skal bygge en bydel med alt på et og samme sted. Det tror jeg folk ser viktigheten av, og er en årsak til at såpass mange enheter er solgt allerede.

Avhengig av skolekapasitet

Foreløpig er det kun det første byggetrinnet, Løkka, som er lagt ut for salg. Når byggestart blir, er foreløpig uklart.

– Dette avhenger av dispensasjon på skolekapasitet. Det skal til politisk behandling, men jeg har troen på at vi får en avklaring snart. Så fort vi får dispensasjon, starter vi bygginga, forklarer Koteng.

Slik ser Leangen Bolig for seg at det skal se ut på tomta etterhvert. Foto: Illustrasjon Leangen Bolig As

Planlagt innflytting er to år etter byggestart. Ifølge Koteng har alle kjøperne fått forbeholdsfrist fram til 1. september, noe som betyr at de må ha avklart alle offentlige godkjenninger før den tid.

– Vi bruker cirka to år på å bygge, men forventer innflytting våren 2024.

Hvor mange byggetrinn som planlegges er ikke klart, men Koteng tar siktet på å bygge de første fem i løpet av fem år.

– Jeg håper at vi kan fortsette i et høyt tempo framover og legge ut nye byggetrinn for salg snart.