foto
Lokker de velstående: Megler Kjell Johansen gir en oversikt over verdensøkonomien til banksjef Bodil Birkeland, konserndirektør Trond F. Mellingsæter og banksjef Stein Bugge. Foto: STEINAR FUGELSØY

Konkurransen om å bli foretrukket av de mest velstående er banknæringens svar på toppidrett. Der er det få deltakere, men de som er med, skal pleies ekstra godt. Velstående bankkunder blir gjerne bortskjemte av banken, men det er småtterier i forhold til de aller rikeste.

– Dette er mennesker som forventer at vi stiller opp for dem hele tiden. Jeg tegnet blant annet den siste avtalen på nyttårsaften, sier Trond F. Mellingsæter, konserndirektør for Midt- og Nord-Norge i Fokus Bank.

De rike og de rikeste

Private Banking er samlebegrepet for de mest velstående kundene. Under der deler de segmentet i to. En Privatbank for kunder som tjener over 700 000 eller som har en formue på over en halv million kroner. De aller rikeste havner i Merchant Bank. Der kreves det minimum en ligningsformue på ti millioner kroner eller 25 millioner verdijustert. I denne siste kategorien var det 237 personer i 2006 og Fokus Bank hadde hånd om halvparten.

Hole-in-one-forsikring

– Vi har truffet med vårt produkt og vår one-stop-shop. Én kunderådgiver kan brukes som sparringpartner samtidig som man har tilgang til våre spesialister og eksterne rådgivere der det er behov for det, sier Bodil Birkeland, banksjef for Merchant Bank ved Fokus Bank i Trondheim.

Dessuten er det ikke snakk om saksbehandlingstid for denne kategorien kunder. De får alt utført umiddelbart og hele døgnet. Trenger du reisebilletter, er det fikset. En pulsklokke til neste spinnøkt er trolig også innenfor servicebegrepet. Selv en hole-in-one-forsikring for dem som spiller golf er inkludert. Banken spanderer champagne på alle medspillerne om du skulle være så «uheldig» å slå ballen i hullet på ett slag.

Prestisjepris

Det er bladet Euromoney som setter opp «resultatlisten» for verdens banker. Euromoney er selve fagbladet for alle innenfor næringen og kåringen er da også basert på avstemminger gjort i 400 banker. Fokus Bank kåres til Norges beste bank for de mest velstående i landet for tredje år på rad. Morselskapet Danske Bank er kåret til beste private bank i hele Norden og Baltikum.

– Dette er en anerkjennelse av den innsatsen våre medarbeidere har lagt ned siden etableringen i 2001, sier Stein Bugge, banksjef for Private Banking i Fokus Bank i Trondheim.

Prisen mottar de torsdag 31. januar i London.