Ole Robert Reitan offentliggjorde nyheten på årets riksmøte i Rema-kjeden i går kveld. Riksmøtet er en årlig seanse der alle Rema-kjøpmennene preppes om strategi og veien videre, i tillegg til at de samles for en real fest.

- All magefølelse og all innsikt tyder på at vi når målet allerede i år. Så vi har allerede bestilt turen, selv om vi ikke liker å ta seieren på forskudd, sier Reitan til Aftenposten.no.

- Dette er så morsomt og bedre enn vi hadde våget å tro på.

Første gang Rema 1000 var større enn Coop, var i mars i år. Da var Odd Reitan stolt som en hane og skrøt av det i internbladet sitt.

Ikke regnet på kostnaden

Ole Robert Reitan vil ikke si noe om hva turen og hele opplegget kommer til å koste.

- Det er verdt det. Vi har hatt alle våre riksmøter i Trondheim i 30 år, bortsett fra ett år i Oslo. Vi skal ta oss frihet og råd til å gjøre noe annet ett år, sier Reitan.

Han forteller om spontant jubel og 800 stykker nærmet opp på stolene da han fortalte om turen.

- De aller fleste kan dra til Vegas på egenhånd, men det blir noe annet når vi feirer en presatasjon og noe vi er stolte over å ha oppnådd.

Reitan vil ikke gi noen råd til Coop.

- Dette er ikke først og fremst en kamp mot Coop, men vi må jo ha noen håndfaste mål å sette oss. Jeg er glad for den konkurransen vi har, det er veldig viktig å ikke begrense konkurransen i dagligvaremarkedet, sier Reitan.

Ett år før tiden

Dersom Rema klarer å bli større enn Coop når det gjelder markedsandelene for hele 2013, så blir det feiringen i Las Vegas fremskyndet med ett år. Det var på fjorårets riksmøte at Ole Robert Reitan snakket om Vegas, men da var målet å reise i 2015.

I fjor svingte  Reitan pisken. En real skjennepreken haglet over kjøpmennene som ikke hadde orden i butikkhyllene. De fikk kjeft for dårlig renhold, varer med for dårlig holdbarhet, ansatte med for lite kunnskap og for dårlige frukt- og grøntavdelinger.

Men etter tordentalen, tok Reitan frem Vegas-guleroten:

- Vi skal bli større enn Coop i 2014. Vi skal aldri se oss tilbake. Er dere med?, spurte han kjøpmennene.

Han lovte at dersom de klarte dette, så skulle det feires på riksmøtet i 2015:

- Men det blir ikke i Trondheim. Det blir i Las Vegas! I fire dager. Og det er Odd som betaler, utbasunerte han.

Inntar andreplassen

Reitan som aldri har vært noen tålmodig mann er nok tilfreds med at Rema ser ut til å nå målet ett år før tiden, for ifølge tall fra AC Nielsen har Rema vært større enn Coop i flere måneder.

Halvårstallene som Aftenposten har fått tilgang til, viser at Rema slår Coop med 0,7 prosentpoeng i markedsandeler. Det betyr at Rema er nest største dagligvarekjede i Norge, bare slått av NorgesGruppen som er langt større enn konkurrentene.