Kristian Kolstad er sønn av den kjente restaurantdriveren Trond Kolstad, som i 25 år drev den populære puben ved Gamle Bybro, i tillegg til naborestaurantene Bryggen og Sabor.

- Jeg ble født da han overtok brygga, og jeg har vært med på åpningen av alle restaurantene, sier Kolstad, som forteller at brygga har vært en stor del av oppveksten.

Han bodde i andre etasje over Sabor, og flere fra familien var engasjert i driften av restaurantene. Faren jobbet på kjøkket, mens moren jobbet inne i restauranten. Bestefaren var involvert både som kelner og i garderoben for å motta gjestene. To onkler var også sentrale i driften av både Bryggen og Den Gode Nabo.

- Det har aldri vært noe tvil om hvilken vei karrieren skulle gå. Jeg har løpt mye rundt i gangene her helt siden jeg var guttunge, sier han.

Samme navn

25-åringen er utdannet kokk, og hadde lærlingtiden på Britannia Hotel. Han har blant annet også jobbet ved restauranten Feinschmecker i Oslo, hos trondheimskokken Sven Erik Renaa i Stavanger og ved den norske ambassaden i London.

Nå blir han daglig leder når Den Gode Nabo gjenoppstår under samme navn som tidligere. Puben har stått tom siden driftsselskapet gikk konkurs fjor høst, men nå har arbeidet startet med å få i gang tappekranene på nytt.

Kolstad sier at interiøret og sjelen på Den Gode Nabo vil bestå, men at det vil komme flere oppgraderinger og endringer. Han sier at de skal sette standarden for nye 25 år for puben.

- Vi skal ha fokus på mye godt øl, og her er det plass både til de aller minste og opp til de største aktørene. Vi ønsker at Den Gode Nabo skal fremstå som en arena for nye ølbryggerier, der de får mulighet til å profilere sitt eget øl, sier Kolstad, som sier at de ønsker kontakt både med små og store mikrobryggeri med gode øltyper og lidenskap rundt om Midt-Norge.

Han sier at det fortsatt er uklart når puben åpner igjen, men at de håper å få alt på plass mens det fortsatt er sommer.

- Sommersesongen er den beste, og august har alltid vært en god måned både på grunn av studentinnrykk og alt som skjer i Trondheim. Jo kjappere vi kommer i gang, desto bedre er det, men det er fortsatt et par ting som skal på plass, sier han.

Investorer overtok

Bryggeiendommen som huset både Den Gode Nabo og Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill ble i april solgt for 20,2 millioner kroner til eiendomsinvestorene Øyvind Antonsen og Bjørn Olav Aunegjerdet.

Det skjedde i kjølvannet av at selskapet Bryggen Gastronomi, som drev de to restaurantene og puben, ble slått konkurs i slutten av oktober i fjor.

Før de fikk tilslaget på eiendommen hadde Antonsen og Aunegjerdet allerede sikret seg alt inventaret, inkludert flyttebrygga som ble brukt til uteservering. Denne er allerede på plass igjen utenfor brygga. De vil også stå som eiere av Den Gode Nabo.

Kristian Kolstad sier også at han er heldig som har en far som har god erfaring med drift av puben.

- Han har holdt på med dette såpass lenge, så jeg kommer helt sikkert til å spørre om råd. Men han skal ikke være involvert i drift eller eierskap, sier han.

Blir matservering

Kolstad sier at han jobber med på få på plass ansatte, men at det foreløpig ikke er inngått noen avtaler.

- Det skal bli et veldig flott team som skal jobbe tett sammen, og ha høy faglig kunnskap og genuin interesse for øl og service, sier han.

Kolstad sier at det også vil bli matservering i tillegg til drikke, men vil foreløpig ikke røpe hva slags konsept det blir. Han sier at det skal få bli en overraskelse.

- Det viktigste er at Naboen fortsatt skal være Naboen som den alltid har vært. Det skal være en god nabo for studenter og folk i alle aldre, og vi gleder oss til å komme i gang, sier han.

Øyvind Antonsen sier at de også har snakket med mange som har ønsket å ta over lokalene hvor Bryggen Asian Cooking og Sabor holdt til, men at det er for tidlig å si hvem som skal inn der.

Kristian Kolstad sier at brygga med Den Gode Nabo og restaurantene har vært en stor del av oppveksten. Foto: RICHARD SAGEN