– Det er en glede å kunne annonsere at vi skal åpne det som blir Trondheims største hotell, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic hotels Norge i en pressemelding.

Onsdag presenterte Scandic sine planer om et nytt giganthotell på Nyhavna i Trondheim. Det planlagte hotellet blir det syvende i rekken av Scandic-hoteller i trondheimsregionen.

I dag er det Clarion hotell på Brattøra, som har 400 rom, som er byens største. Med sine 425 rom, tar derfor det planlagte Scandic-hotellet over som Trondheims største.

- Stort potensiale for turisme

Steen-Mevold mener hotellmarkedet i Trondheim på langt nær er mettet.

–Hvis markedet ikke hadde vært der, hadde vi ikke startet dette prosjektet. Trondheim har hatt en fantastisk utvikling siste ti årene, og vi ser et stort potensial på turisme som ikke er tatt ut ennå, understreker Steen-Mevold.

LES OGSÅ: Scandic Hell hotell pusses opp for 100 millioner kroner

Til tross for at det bare er en drøy kilometer mellom Clarion på Brattøra og det planlagte nye storhotellet, ønsker Clarion-direktøren den nye naboen velkommen.

–Det er alltid spennende med konkurrenter, og vi ønsker enhver ny aktivitet i Trondheim velkommen, hvis det kan skape ny trafikk til byen, sier Hilde Alice Kvernrød, direktør på Clarion hotell & congress.

Vil ta konferansene fra Oslo

Steen-Mevold avviser at det har vært et poeng i seg selv å bygge et større hotell enn konkurrenten.

– Vi har allerede 396 rom på vårt hotell på Lerkendal. Det nye hotellet på Nyhavna har så mange rom fordi vi skal kunne huse alle gjestene som bruker de store konferanselokalene som skal bygges, understreker Steen-Mevold.

LES OGSÅ: Kokken som tok frokosttronen tilbake for Scandic Nidelven

Det nye hotellet skal inneholde konferansearealer på inntil 4000 kvadratmeter, med en storsal på drøye 1500 kvadratmeter.

– Det innebærer at Trondheim blir rustet til å ta imot flere virkelig store konferanser og kongresser som i dag gjerne legges til Oslo eller Gardermoen, sier Steen-Mevold, som har god tro på potensialet til Trondheim.

foto
Sett fra Dora ser tomta der Scandic ønsker å bygge hotell slik ut. Det gule huset bak til høyre er Lademoen stasjon. Foto: ESPEN RASMUSSEN

– Trondheim er en by med stort potensial som konferansedestinasjon, blant annet fordi byen ligger midt i landet og har gode flyforbindelser.

Kan huse konserter

Selv om storsalen hovedsakelig bygges med tanke på konferansemarkedet, poengterer Steen-Mevold at det også kan brukes til andre formål.

– Hovedsalen blir dimensjonert for at vi også kan huse store kulturarrangement, som for eksempel konserter med rundt to tusen gjester, forklarer Steen-Mevold.

Steen-Mevold understreker også at det nye hotellet ikke bare vil bli tilgjengelig for turister og konferansegjester, men at det også skal være åpen for lokalmiljøet, med bar og restaurant ut mot havna.

Tidligst ferdig i 2022

Administrerende direktør i Bane NOR Eiendom Petter Eiken, som utvikler hotellet sammen med Utstillingsplassen Eiendom, er godt fornøyd med at den nye bydelen får et slikt storprosjekt.

– Nyhavna har potensial for å bli en levende og attraktiv bydel i Trondheim, og et flott, nytt hotell her vil gi byutviklingen en «flying start», sier Eiken i en pressemelding.

Ifølge Eiken er utrednings-arbeidet i gang.

– Dersom alt går som planlagt, kan det nye konferanse-hotellet åpne i 2022 eller 2023

foto
Foto: SCANDIC