Tobbs generalforsamling har bestemt at selskapet skal skifte navn fra dagens «Trondheim og omegn boligbyggelag» til «Boligbyggelaget Tobb».

Grunnen er ifølge administrerende direktør Torbjørn Sotberg at det gamle navnet ikke lenger var dekkende for selskapet.

- Nå har omegnet blitt så stort, at vi har blitt nødt til å kvitte oss med det gamle navnet med Trondheim i seg. Men det var viktig for oss å beholde Tobb-navnet i en eller annen form, og derfor falt vi ned på Boligbyggelaget Tobb, sier Sotberg.

Fra Ålesund til Namsos

Tidligere i år fusjonerte selskapet med Namsos boligbyggelag. Fra før av har Tobb også boligprosjekter flere steder i både Nord- og Sør-Trøndelag, og forvalter boliger helt ned til Ålesund.

Dermed mener Sotberg at navnet også må reflektere dette.

- Vi er representert i hele Midt-Norge. Når vi kommer til avdelningene våre i Levanger, Steinkjer og Namsos, da blir det feil at vi skal hete Trondheim og omegn boligbyggelag, sier Sotberg.

Viktig med størrelse

Utvidelsen av Tobb de siste årene har vært bevisst fra Sotbergs side. I skrivende stund har selskapet 263 boliger under bygging, og ytterligere 254 boliger under planlegging.

Sotberg forteller at størrelse er viktig når man skal bygge boliger.

- Vårt mål er å styrke posisjonen som et solid regionalt boligbyggelag i Midt-Norge. Da må vi ha en viss størrelse. Jeg tror det er viktig for boligsektoren. De lokale aktørene er for små og har ikke tyngden eller organisasjonen som kreves for å drive med boligutvikling. De kan drive med forvaltning, men det kreves såpass mye av boligutvikling, at det er en kjempefordel å være store, sier Sotberg.