Inderøy Catering på Sundnesnesset i Inderøy kunne vise til en formidabel vekst i 2021 sammenlignet med året før.

Driftsresultatet økte med en nesten en halv million, fra −436.955 kroner i 2020, til 48.138 kroner i 2021.

Svingende årsresultater

– Dette viser tydelig hva koronaen har gjort med bedriftene. Året før epidemien lå vi stabilt på to-tre hundre tusen i overskudd, så fikk vi plutselig fire hundre tusen i underskudd, sier daglig leder Dag Erlend Følstad.

– Det er godt å se at vi nå har snudd denne elendigheta, legger han til.

Han påpeker at de var litt heldige oppi alt, for selv om de var nedstengt fra januar til midten av mai, så fikk de god omsetning gjennom sommersesongen, før høsten ble fylt opp av en lang rekke konfirmasjoner og etter hvert julebord.

Viser potensialet

Omsetningen i 2021 ble på nesten 2,5 millioner kroner.

– Hadde det ikke vært for korona, kunne vi sikkert omsatt for enda en million eller to, konstaterer Følstad.

– Det viser jo bare hvor stort potensial vi har, legger han til.

Inderøy Catering drev for øvrig popup-restauranten på Kjerknesvågen i fjor sommer, noe som også bidro til den gode omsetningen.

Det blir popup-restaurant også i år. Foto: Leif Arne Holme

Begynnelsen av 2022 har så langt vært svært dårlig for bedriften, men den daglige lederen er optimistisk med tanke på resten av året.

– Nå er ordrebøkene stappfulle fremover. Vi er endelig tilbake i salen igjen.

Røykalaks fra Inderøya

I år som i fjor skal de ha popup-restaurant på Kjerknesvågen.

I tillegg har de så smått begynt å produsere røykalaks fra eget røykeri. Hovedformålet med dette er å produsere for eget behov, men det kan også hende at laksen kommer for salg i fremtiden.

– Vi er helt i startfasen med dette og har ingen konkrete planer foreløpig. Men det er klart at det er artig at Inderøya får enda et nytt tilskudd på matfronten. Fra før finnes det jo noen aktører som produserer spekemat, så det blir bra å få lokal røykalaks også.

I april skal de stille seg opp i forskjellige områder for å tilby smaksprøver til folk.

– I tillegg til vanlig sukkersaltet varmrøkt og kaldrøkt røykalaks, lager vi også en kaldrøkt laks som er krydret med blant annet einebær og pepper.

– Dermed får vi vår helt egen vri, avslutter Følstad.