Ingri Bekken-Sundfær fra Ler er glad i å lage mat. Hun går nå andreåret på kokk og servitørfag ved Melhus videregående skole.

Spennende å konkurrere

– Det var artig å være med i konkurransen, og man kjenner på en spenning oss i mellom. Jeg synes ikke jeg fikk vist min beste side, men er fornøgd med å levere innen tidsfristen, sa Ingri.

Aller best liker hun å servere mat. Målet er å bli servitør. Hun har allerede 20 prosent stilling hos restauranten Schei Jakobsen på Melhus.

Jobb og studier

– Jeg jobber to til fem dager i uka, og trives veldig godt. Det er mest servering, og jeg elsker å lage kaffe. Den store drømmen er å bli barista, sier hun.

I arbeidsuka har hun søkt seg til Dromedar Kaffebar i Trondheim.

For å bli kaffespesialist trenger hun opplæring som barista og bartender. Det skjer helst i utlandet.

– Jeg liker godt å reise, og ser gjerne for meg kurs i utlandet. De mest aktuelle holdes i Sverige, Frankrike, London og Barcelona. Det frister meg veldig. Men først skal jeg ta påbygg og så bli lærling, sier Ingri.