Nå skal Salmar og hovedeier Witzøe være i ferd med å selge laksefabrikken Innovamar på Frøya, ifølge Finansavisen.

Ifølge avisen har selskapet Industrifinans fått tilslaget, med et bud på 390 millioner kroner, men fabrikken skal fortsatt leies ut til Salmar. I desember i fjor var Industrifinans blant kjøperne av Norsk Kyllings fabrikk på Støren.

– Fornuftig pris

Helge Moen, daglig leder i Witzøes investeringsselskap Kverva, bekrefter at de er i en salgsprosess.

– Vi anser ikke selve bygget som en kjerneeiendel, og så også at det var mulighet for å gå en fornuftig pris. Anlegget er i full drift, med god kontantstrøm, og har kontrakt med en solid leietaker, sier Moen til avisen.

I dag eier Salmar og Kverva hver rundt 40 prosent av anlegget, mens eiendomsinvestoren Bernt Thoresen fra Trondheim eier resten gjennom selskapet Abra Norge.

Salg for halvannen milliard

Salget betyr at Salmar og Witzøe har solgt unna eiendeler for rundt halvannen milliard kroner i løpet av de siste par månedene.

I april fikk Kverva rundt 500 millioner kroner for sin eierandel i fiskevaksinebedriften Pharmaq, da den ble solgt til det britiske investeringsselskapet Pereira.

I forrige uke solgte Salmar halvparten av sine aksjer i det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost for 512 millioner kroner.

Salgene er forventet å gi en gevinst på flere hundre millioner kroner.

foto
Laksefabrikken Innovamar på Frøya har kostet over en halv milliard å bygge. Foto: RUNE PETTER NESS