Rema-sjef Ole Robert Reitan løftet litt på sløret om hvorfor han ikke kjøpte Ica Norge da han møtte alle leverandørene i Tønsberg torsdag.

Det er første gang han har takket ja til å komme på matleverandørenes møte, mens andre matkjeder, som Norgesgruppen har vært tilstede hvert år, skriver Aftenposten.no

- I år takket jeg ja med en gang jeg fikk invitasjonen, for jeg skulle fortelle om hvordan jeg skulle snu Ica Norge på null komma null, sa Reitan da han åpnet foredraget sitt.

- Slik ble det jo ikke. Ica Norge var min store våte drøm, sa han.

- Jeg har for første gang opplevd at folk har synes synd på meg, klappet meg på skulderen. Det er en helt ny opplevelse. Men til alle dere: Det går bra! Bortsett fra at jeg har vært tom et par ganger, har jeg aller mest vært lettet etter det ble kjent at Coop kjøpte Ica, sier han.

Har ikke gjeld

Han trekker frem at han er utrolig lettet fordi Norgesgruppen ikke fikk hånd om alle innkjøpene til Ica, slik planen opprinnelig var.

- Og så er jeg lettet over at jeg fremdeles har en vel fungerende kjede, uten en krone i gjeld. Jeg har ikke brukt 2,5 milliarder kroner på å kjøpe Ica, jeg skal ikke bruke 2,5 milliarder på å snu den og jeg trenger ikke tenke på at kjeden taper 50 millioner i måneden frem til den er snudd, sier han og trekker pusten:

- Nå skal jeg bruke tid og penger på alt mulig annet. Det kan være mye gøy, sier han og ser ut over salen.

Palmeolje og salt

Etterhvert oppdager han at konkurrentene i Norgesgruppen og Ica sitter i salen og plutselig lurer han på om han har fortalt litt for mye om fremtiden til kjeden sin.

- Jeg blir litt svett når jeg ser at Tommy Korneliussen (sjef i Norgesgruppen) noterer så blekket spruter, sier han før han smiler og legger til:

- Men om dere gjør det samme som jeg gjør nå, så finner jeg på noe annet i morra, ler han, før han går videre til å snakke om både palmeolje og salt.

- Rema 1000 skal redusere salt i egne produkter med 30 prosent innen 2016, sier han og legger til:

- Som helseministeren sa, de er ingen god forretningside å ta livet av kundene sine.