Det var eieren av leketøysbutikken som selv meldte oppbud, og Sør-Trøndelag tingrett slo butikken konkurs tirsdag.

- Over lengre tid har ikke butikken hatt nok omsetning i forhold til utgiftene, sier advokat Kai Stephansen i Advokatfirmaet Strand & Co, som er oppnevnt som bostyrer.

Det er fire personer, inkludert daglig leder og eier, som nå mister jobben i butikken.

Omsetningen har gått ned

Omsetningen i Yes-butikken på Lade Arena var i fjor på rundt 2,6 millioner kroner, ifølge bostyrer. Butikken har dermed solgt for mindre enn de foregående årene. I 2014 omsatte butikken for 3,1 millioner kroner, en halv million mindre enn i 2013.

Leketøysbutikken gikk med underskudd i fjor, forteller bostyrer. Også i 2014 var det et underskudd, på en halv million kroner før skatt.

Gjelden er på 700 000 kroner, ifølge oppbudsbegjæringen. Bostyrer påpeker at han ikke har fått inn kravene fra kreditorene ennå.

Opphørssalg

Butikken, som ligger i andre etasje på Lade Arena, er nå stengt.

- Den har hatt opphørssalg i én måned allerede. Om det blir et videre salg etter hvert, må avklares med banken, sier Stephansen.

Leketøysbutikken åpnet på Lade Arena i oktober 2011.

Leketøyskjeden Yes består av rundt 55 leketøyforhandlere over hele Norge, ifølge kjedens hjemmeside. Foruten butikken på Lade Arena, har kjeden én butikk til i Trøndelag, på Brekstad i Ørland kommune. Butikkene er uavhengige detaljister.