Det opplyser kommunikasjonssjef Trond Viken i Nærings- og fiskeridepartementet til Adressa.no.

"Det ble ikke foretatt noen endringer i styresammensetningen i Statkraft under møtet, som nå er avsluttet", skriver han i en epost.

Næringsminister Monica Mæland (H) er generalforsamling i Statkraft. Tirsdag hadde hun muligheten til å kaste hele eller deler av styret i Statkrafts foretaksmøte, men lot det være.

"Som eier kan departementet ta opp de saker som er relevant for foretaksmøtet, herunder også valg av styremedlemmer", skriver Viken.

Omstridt

To dager etter at det ble kjent at Statkraft trekker seg fra planlagte vindkraftinvesteringer på 15-20 milliarder kroner på Trøndelagskysten, rykket Høyres stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland ut og krevde styrets hoder på et fat.

– Styret i Statkraft har så til de grader ignorert regjeringen og Stortingets signaler, og siden dette er et statseid aksjeselskap, må vi stille oss spørsmålet om vi kan leve med et slikt styre, uttalte hun til Adressa.no.

Også Monica Mæland har brust kraftig med fjærene overfor styret, og har to ganger mottatt en skriftlig redegjørelse fra Olav Fjell. Den siste og mest detaljerte fikk hun sist uke.

Tirsdag fikk altså Fjell beskjed om Mæland (H) lar ham og resten av styret beholde sine verv. Etter det Adressa.no får opplyst, vil Mæland og hennes kolleger i departementet nå bruke sommeren på å vurdere innspillene fra Statkraft.

Et av spørsmålene Mæland vil vurdere, er hvorvidt Statkrafts vindkraft-nei får betydning for fjorårets egenkapitaltilførset på ti milliarder kroner. Meningen var at en vesentlig del av denne potten skulle finansiere en storstilt vindkraftutbygging i Midt-Norge.

Almlid gikk av

Samtidig takker en annen av statens prominente styretopper av. Kolbjørn Almlid varslet allerede i fjor høst at han ønsket å gi seg som styreleder i Statnett.

– Jeg sitter bare til kl. 15 i dag, sa Almlid til Adressa.no før foretaksmøtet på kontoret til olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Ved 15.30 sendte Olje- og energidepartementet ut en pressemelding om at Per Hjorth er utnevnt til ny i Statnett.

Hjorth er til daglig styreleder og partner i eiendomsselskapet Newsec AS. Han har vært styremedlem i Statnetts SF siden 2008, og styrets nestleder siden 2012, opplyser departementet.