Det sier verftsdirektør ved Fosen Gruppen, Anders Straumsheim til Adresseavisen søndag kveld.

Siden torsdag har Adresseavisen fått flere henvendelser om et stort skip som har krysset rundt på Trondheimsfjorden. Mange har ringt og sendt mail til Adresseavisen med spørsmål om hva dette er.

LES OGSÅ: - Målet er å bli kaptein, gå i hvit skjorte og reise verden rundt på cruiseskip

Størst siden The World

- Skipet er den største passasjerfergen som er bygd i Norge side The World ble ferdigstilt i 2002, kan verftsdirektør Straumsheim avsløre.

Slik så skipet ut i november 2020. Foto: Fosen Yard

Skipet med navn Honfleur kom til Fosen Yard i Rissa i 2020, etter at det tyske verftet som egentlig skulle bygge skipet gikk konkurs.

På Marine Traffic står det at skipet er 187 meter langt og 31 meter bredt.

- Årsaken til at skipet i flere dager har seilt rundt på fjorden er at det er ute på sin første prøvetur, forklarer Straumsheim.

Skipet har skapt et fint mønster på sin prøvetur. Foto: Marine Traffic

Grundig testing

Under prøveturen er det om lag 100 spesialister og kontrollører om bord i skipet. Alle systemer som ytelse, fart, kjøling, ventilasjon og livbåter testes og kontrolleres flere ganger.

- Prøveturen skal avsluttes på høyvann natt til mandag. Alle prøvene har gått veldig bra, skipet er 99,8 prosent ferdig og nå er det bare noen små justeringer som gjenstår før neste prøvetur, forteller verftsdirektøren.

Skipet har lyst opp på fjorden. Her sett fra Trolla søndag kveld. Foto: Adressa-tipser

LES OGSÅ: Får 28 millioner til trøndersk hydrogrenbåt

Utfordringer under pandemien

Straumsheim forteller videre at det ikke har vært helt enkelt å ferdigstille skipet under pandemien.

- Noen utfordringer med forsinkelser på leveranser og slikt har det vært. Det å ta over et skip som ble påstartet hos et verft som gikk konkurs har også vært noe krevende, men vi er veldig fornøyd med resultatet, sier han.

Skipet er 187 meter langt og mange har sett det krysse fram og tilbake på Trondheimsfjorden de siste dagene. Foto: Adressa-tipser

- Neste gang folket får se skipet på fjorden blir i slutten av februar. Da går prøvetur to og alt skal være 100 prosent i orden, avslutter verftsdirektør Straumsheim.

LES OGSÅ: Her taues en ny gigantisk laksemerd ut av Trondheimsfjorden