Adresseavisen skrev onsdag at bedriften Birnadal var nominert til pris for Birnabag, en varmepose til bæremeis, i kategorien tilbehør. Outdoor Industry Award er en av de ledende internasjonale prisene for innovasjon i friluftslivindustrien.

Onsdag kveld tildelte juryen Birnabag gull og begrunnet dette med at varmeposen er et kvalitetsprodukt med funksjonelt design og flere bruksområder.

De poengterte også at Birnabag bidrar til bedre sikkerhet og at produktet muliggjør det å være ute med barn over lengre tid.

Helt satt ut

- Dette er helt utrolig og en skikkelig opptur for oss. Vi hadde forventninger om å vinne en pris, men ble helt satt ut da vi faktisk vant gull, sier Elisabeth Strand som er oppfinner og designer av Birnabag.

Hun forteller at de er særlig fornøyd med juryens begrunnelse for hvorfor de vant. Fokuset fremover er å få flere samarbeidspartnere.

- Dette har nå blitt et internasjonalt produkt, men det er vanskelig å nå ut internasjonalt når man er en så liten bedrift. Derfor må vi få til en bredere distribusjon. Det vil selvfølgelig hjelpe på å få en slik pris, sier Strand.

LES OGSÅ: Et liv på tur

Fikk ideen i 1994

Den første bæremeisen laget Strand i 1994 da sønnen Kristian var liten. Familien brukte den i mange år, og deretter tok søsteren og flere av hennes venner den i bruk til sine barn. Etter å ha grublet på ideen i 18 år, bestemte hun seg i 2012 for å satse på å videreutvikle produktet.

- Jeg tenkte at det var en god idé, men det var alltid for travelt å ta tak i. Vi lette på internett for å finne ut om det fantes tilsvarende produkt på markedet. Det gjorde det ikke. Til slutt fant vi ut at vi enten måtte glemme hele ideen og legge det fra oss, eller så måtte vi gjøre noe med det, sier Strand.