På en pressekonferanse tirsdagsformiddag ble det klart at Hurtigruten har gitt et storoppdrag til Fosen Yard, et verft etablert i etterkant av konkursen i Noryards Fosen.

Oppdraget innebærer en totalforvandling av hurtigruteskipene.

På pressekonferansen kunne Hurtigrute-sjef Daniel Skjeldam vise frem hvordan MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp og MS Nordnorge vil bli seende ut etter en total makeover i løpet av 2016.

Trekk musa over bildene for å se  før- og etter-bilder av interiøret.

Stilig, men ujålete

Det som vil skje er en modernisering. De tunge cruise-pregede nittitallsmøblene forsvinner og erstattes med en lys, røff og stilren interiørdesign.

- Hurtigruten skal bruke et tresifret millionbeløp på et helt nytt miljø om bord på skipene, sier Skjeldam.

- Vi skal tilby norske og utenlandske gjester lekre omgivelser, uansett om de reiser langt eller kort. Interiøret skal reflektere kystlandskapet vi passerer. Vi har gjort det stilig og likevel ujålete. Fargene skal bli jordnære og er hentet fra kysten og havet. Mange av materialene vil være naturlige som tre, skifer og lær. Gjestene vil også finne igjen former som bål, bølger og tang sier Skjeldam.

Trimrom med havutsikt

Det nye interiøret har fått navnet «New Arctic Interior».

- Det er litt Nansen og litt nåtid. Skandinavisk stil og kvalitet er blitt kjent og populært over hele verden, og nå lager vi design som er enda barskere. I tillegg hilser vi til den norske oppdagertradisjonen i polarstrøkene hvor Hurtigruten seiler i dag, sier Skjeldam.

Alle fellesarealene på skipene blir endret. Både restaurantene, resepsjonen, kafé- og bistroområdet og akterdekket skal renoveres.

- Det blir også et område med ferske bakervarer fra eget bakeri, mens baren flyttes til panoramasalen. Utenfor blir det gjort plass til grilling. Vi ser også frem til å få inn trimrom med verdens beste utsikt, sier Skjeldam.