Det er svakere enn i landet under ett, hvor boligprisene steg med 0,7 prosent, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Boligprisstatistikken i mars og april må alltid sees i sammenheng med påskeferien, står det i meldingen. I fjor falt påsken i sin helhet i mars.

- Boligprisene har i mars og gjennom hele første kvartal hatt en mer moderat utvikling enn vi hadde i store deler av 2016. Selv om det er for tidlig å konkludere med at vi er inne i et trendskifte, så ser vi tydelig en mer dempet prisutvikling, spesielt i Oslo, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

8,1 % siste året

De 12 siste månedene har boligprisene steget med 8,1 prosent i Trondheim, og byen har dermed også det siste året en svakere prisutvikling enn landet for øvrig. På lansbasis steg boligprisene 11,7 prosent de 12 siste månedene.

Det ble i mars solgt 500 boliger i Trondheim, og det er 18,2 prosent flere enn i samme måned i fjor.

I mars ble det lagt ut 552 boliger til salgs i Trondheim, og det er 29 prosent flere enn i mars 2016.

Tok 19 dager å selge

I mars tok det i gjennomsnitt 19 dager å selge en bolig i Trondheim, og det er raskere enn i landet for øvrig. På landsbasis tok det 34 dager å selge en bolig.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster 3 087 100 kroner.