- Det er en drøm som går i oppfyllelse for Odd Reitan og en gladsak for Trondheim som får et tøft og eksklusivt hotell byen fortjener, sier Ingolv Høyland, administrerende direktør i Reitan eiendom og styreleder i E.C. Dahlseiendom.

Mandag ettermiddag kom kunngjøringen om at Thon Hotellbygg AS har solgt alle aksjer i Britannia Eiendom AS til E. C. Dahls Eiendom AS. Reitan har eid hotellet sammen med Thon siden september i fjor. Thon har stått for driften. Men nå blir det endringer både i eierforhold, drift og, ikke minst, i standard og utforming.

Les også: - 160-200 ansatte mister jobben sin ved Britannia

Les også: - Folk har jo lån og familie å forsørge

500 millioners-prosjekt

- Vi skal skape det flotteste og mest luksuriøse hotellet nord for Dovre. Vi utelukker ikke at rehabiliteringsjobben kan komme til å koste oss rundt en halv milliard kroner, sier Høyland til Adresseavien.

Femstjernes-hotellet midt i Trondheim sentrum har i flere år hatt behov for oppussing. Etter at Thon og Reitan kom inn som 50/50-eiere i fjor, er blant annet Palmehaven pusset opp. Fra neste sommer starter imidlertid et veldig mye større renoveringsarbeid for det over 145 år gamle hotellet.

- Fasaden mot Dronningens gate skal stå som den er, men det er eldre og dårligere deler av hotellet bakover i kvartalet vi kan komme til å rive og bygge opp igjen. Vi har ingen detaljplaner klare nå, men skal jobbe med dette frem til vi stenger hotellet 1. juli neste år, sier Høyland.

Sier opp drift-avtalen med Thon

Thon Hotels, som har drevet Britannia siden 2013, vil fortsette å drive hotellet fram til stenging til sommeren så sies avtalen med Thon opp. Reitangruppen regner med å måtte holde stengt for rehabiliteringsjobben i 15-18 måneder før hotellet åpnes for gjester igjen.

- Vi holder stengt til vi er ferdige, vi vet ikke helt ennå hvor lenge det blir, sier Høyland.

Thon og Reitan kjøpte hotellet av Jon Einar Bottens arvinger og eiendomsinvestorene Øyvind Antonsen og Francis Hay i september 2014. Reitans mann vil i dag ikke fortelle hvor mye de har betalt for eiendommen. I forbindelse med fjorårets handel, fortalte Odd Reitan selv at han var aktuell som kjøper også i 2012, men at han da ikke ble enig med selger. Kjøpesummen i 2012 skal ha vært 370 millioner kroner.

- Prisen ligger i samme området som sist hotellet ble solgt. Men denne gangen kjøper vi ikke bare bygningsmassen, men også inventaret. Blant annet en del flott kunst, sa Odd Reitan til Adresseavisen da vi snakket med ham etter 2014-kjøpet.

Kan komme til å drive selv

Den gangen sa Odd Reitan også at Reitangruppen ikke var på vei inn i hotelldrift. Det kan være iferd med å snu.

- Vi har ikke bestemt ennå hvordan det blir, men det kan godt tenkes at vi skal stå for driften selv, sier Høyland.

- Er det en ny retning Reitangruppen vil gå, å bli hotelldriver?

- Nei, det er i tilfellet kun snakk om dette ene, spesielle hotellet. Med Britannia er vi i en særstilling til å få til noe unikt. Men dette er altså ikke avgjort ennå. Det kan godt hende vi gjør avtale med Thon eller andre om driften, sier Høyland.

- Har dette vært planen hele tiden, også da hotellet ble kjøpt i partnerskap med Thon i fjor?

- Vi kan si at Odd Reitan har alltid hatt et ønske om å eie Britannia hotel, sier Høyland.

Ingolv Høyland, administrerende direktør i Reitan Eiendom og styreleder i E.C. Dahls eiendom.