Ole Tronstad (59) fra Inderøy fungerer i dag som prosjektleder for fellesnemnda for nye Trøndelag fylkeskommune.

Odd Inge Mjøen (58) fra Hovin er fylkesrådmann i Sør-Trøndelag.

- Tilsettingsutvalget skal nå jobbe videre med kandidatene de kommende ukene, og deretter legge frem en endelig innstilling overfor fellesnemnda for sammenslåingen. Fellesnemnda gjør endelig vedtak om tilsetting i sitt møte 6. oktober, heter det i en pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

Les også: Stolleken etter Samlingen på Stiklestad

Én trakk søknaden

Tilsettingsutvalget består av Anne Marit Mevassvik, Tore O Sandvik, Henrik Kierulf, Thrine Merethe Broch (tillitsvalgt) og Bjørn Tranås (tillitsvalgt).

Den nye fylkesrådmannen tar over som prosjektleder for sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommune når vedkommende tiltrer stillingen fra 2018.

En person har trukket sin søknad, og dessuten har Thorbjørn Gaarder (61) fra Oslo - som er kjent for å søke på svært mange stillinger - meldt sin interesse.

Les også: 33 grunner til å elske Trøndelag

Søker ikke

I sommer ble stillingen lyst ut. Dagens administrasjonssjef i Nord-Trøndelag har vært tydelig på at han ikke vil søke:

- Jeg har tidlig i prosessen gjort det klart at jeg ikke søker på den stillingen, sa Inge Fornes, som er administrasjonssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune, til Adresseavisen nylig.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen i Sør-Trøndelag har derimot vært klar på at han vil søke på stillingen:

- Jeg har vært tydelig på at jeg ønsker det, men det har aldri vært aktuelt for meg å søke om fortrinnsrett, sa han nylig til Adresseavisen.

Trøndelag fylkeskommune vil få ca. 4 500 ansatte, og arbeidsområdene er videregående skoler, tannhelse, regional utvikling, kultur, næringsutvikling og samferdsel.

Les også: Fire grunner til at Trøndelag samles

foto
Ole Tronstad (59) fra Inderøy fungerer i dag som prosjektleder for fellesnemnda for nye Trøndelag fylkeskommune. Foto: LEIF ARNE HOLME, Adresseavisen