- Jeg har vært i kontakt med Eiendomsverdi AS, og de har bekreftet at boligen vi solgte i Verftsgata i mai har den høyeste kvadratmeterprisen i Trondheim, sier Mari Buaas, megler i Nylander.

Bekreftelsen kommer dog med forbehold om at basen deres ikke er helt komplett, og at det derfor kan finnes boliger som er enda dyrere.

Adresseavisen omtalte tidligere denne uken en leilighet på Blussuvoll Alle som ifølge Finansavisen var rekordhaver i Trondheim når det gjelder kvadratmeterpris. Dette viste seg å ikke stemme.

Leiligheten på Tyholt hadde en kvadratmeterpris på 103 000 kroner, mens nybygget i Verftsgata i Trondheim ble solgt for 106 766 kroner per kvadratmeter. Leiligheten ble solgt av eiendomsmegler Marius Rennan for Nylander i mai, og kjøperen måtte ut med 14,2 millioner kroner for de 133 kvadratmeterne.

Innflyttingsklart om et halvår

- Det var fastpris på den leiligheten.

- Hva gjorde at dere satte prisen til 14,2 millioner?

- Det er en toppleilighet, noe som i seg selv gjør at betalingsviljen øker. I tillegg har den en terrasse på 60 kvadratmeter som nok kommer til å få veldig fin utsikt, sier megleren.

Hun forteller at boligene i nybygget etter planen skal være innflyttingsklare rundt årsskiftet, altså et drøyt år etter at byggingen startet.

- Vi begynte å selge leiligheter der allerede i fellesferien i fjor, og hadde en kjemperespons. Men en leilighet til 14,2 millioner kroner selger seg ikke selv, så det er klart at den og noen andre ble liggende litt før vi fikk solgt dem.

- Hvilke folk er det som kjøper leiligheter som den der?

- I den prisklassen, og på den størrelsen, er det normalt folk fra østsiden av Trondheim som ønsker seg til sentrum, i tillegg til folk som allerede bor i sentrum som er på utkikk etter noe nytt. Det er gjerne urbane voksne på 45 år og oppover som vil ut av eneboligene for å få det litt enklere, sier Buaas.

- 13 eller 15 millioner spiller ikke noen rolle

Buaas forteller at de ikke hadde fått den samme prisen for boligen om det hadde vært snakk om et eldre bygg som lå der.

- Det kan så klart være enkeltunntak for steder og bygg som folk vet er bra, men en har en helt annen mulighet til å påvirke når en kjøper nye boligene. I tillegg er dokumentavgiften lavere, og en trenger for eksempel ikke å pusse opp.

- 14,2 millioner for en leilighet er mye. Begynner boligprisene å bli kunstig høye?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er jo noen som har kjøpt den, så det viser at markedet tåler det. I tillegg har milliongrensene blitt sprengt gradvis de siste årene. Før var 10 millioner for en leilighet mye, og folk tenkte «wow» når de så slike priser. Men med alle prosjektene som har vært oppført de siste årene med dyre toppleiligheter er folk blitt mer vant til det. Det høres kanskje litt flåsete ut, men i denne kjøpegruppen er det litt sånn at det ikke spiller noen rolle hvorvidt leiligheten koster 13 eller 15 millioner. I hvert fall ikke så lenge leiligheten møter kravene til de som skal kjøpe.