- Det er mye på grunn av godt arbeid over mange år, som gjør at vi har fått mange faste gjester som er glade i oss og gode ambassadører for oss, sier eier og daglig leder på To Rom og Kjøkken, Roar Hildonen.

Han legger til at 2015 var et veldig godt år med jevn omsetning. Hildonen peker også på at det ble flere stoler i restauranten etter at de bygde om i fjor sommer, slik at de nå har høyere omsetning i travle perioder.

Økte overskuddet

Omsetningen endte på 28,5 millioner kroner. Også overskuddet økte, med vel en halv million til 3,9 millioner kroner.

- Det har med høy omsetning å gjøre, når alle stoler er i bruk ofte, og mange dager brukt to ganger, og alle som jobber er på jobb og jobber hele tiden effektivt. Det er små marginer fra å gå bra til minus. De rolige dagene fosser pengene ut den andre veien, sier Hildonen.

Hittil i år er omsetningen så langt omtrent på linje med i fjor, forteller Hildonen.

- Populær ettermiddag

To Rom og Kjøkken merker ikke noe til dårligere tider her i landet for næringslivet og folk flest på grunn av oljeprisfallet.

- Det er veldig lite merkbart. Vi har à la carte, som gjør at gjestene kan velge hvor mye penger de vil bruke. De slipper å kjøpe femretter. Vi tilbyr dagens treretter til gunstig pris og vi har et ettermiddagstilbud med egen barrett som er veldig populært. Da får vi utnyttet stolene på en annen måte, enn når alle gjestene kommer klokka 19 og er til 22. Nå er vi i drift fra 16 til 24 i stedet, sier Hildonen.

Kurs og catering

To Rom og Kjøkken ble åpnet i 2005. I tillegg til selve restaurantdriften, driver de også med catering og mat-, vin- og ølkurs.

- Catering er en liten andel av omsetningen, og kurs er ikke avgjørende. Men kurs er en hyggelig del av det. De arrangerer vi på ettermiddager, i perioder hvor det er liten annen trafikk. Det fortrenger ikke andre gjester, sier Hildonen.

Han eier selskapet bak To Rom og kjøkken, Brasseri Cava, sammen med Alexander Hildrum Skjefte. Hildonen eier 70 prosent, Skjefte 30 prosent.

Tar ut mindre utbytte

De to åpner også E. C. Dahls pub i samarbeid med bryggeriet i august. E.C. Dahls pub og kjøkken skal romme pub, gastropub, restaurant og lokaler for lukkede selskap, kurs og konferanser. Nysatsingen er bakgrunnen for at utbyttet fra Brasseri Cava er redusert fra 2,45 millioner i 2014 til 1,63 millioner i fjor.

- Vi ønsker å ha kapital til satsingen på Dahls, sier Hildonen.