Snittlønnen for de åtte direktørene i selskapet er ifølge Stavanger Aftenblad 1.431.250 kroner. Dette er før bilgodtgjørelser på totalt 350.000 kroner til tre direktører.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland tjener 2,3 millioner kroner inkludert 150.000 kroner i bilgodtgjørelse. Til sammenligning lønnes statsråder med 1.264.040 kroner. Nye Veier ønsket i utgangspunktet ikke å gå ut med lønnsdetaljene for andre enn administrerende direktør, men avisen påklagde vedtaket og fikk innsyn.

- Sløser med fellesskapets penger

Stortingspolitiker Heikki Eidsvoll Holmås (SV) reagerer på pengebruken.

– Dette er en måte å sløse med fellesskapets penger på som kjennetegner Ketil Solvik-Olsen og regjeringen. Det blir mer byråkrati, flere direktører og høyere lønninger, sier han.

- Må til for å skaffe folk

Styreleder Rolf Roverud i Nye Veier forsvarer lønningene.

– Vi må forholde oss til markedet vi opererer i. Samtidig er vi ekstremt bevisst på ikke å være lønnsledende. Vi får ikke tak i profesjonelle folk uten å være i nærheten av markedet, sier Roverud.

Regjeringen la 130 milliarder kroner i potten da Nye Veier ble lansert i fjor vår. Oppdraget ble i første omgang definert til å bygge og drifte sju veistrekninger på til sammen 500 kilometer gjennom de neste 20 årene.