Tove Havdal etterfølger Kenneth Teigen som har vært daglig leder for Rennebumartnan siden 1996.

– Jeg har vært gjennom en tankeprosess. Det er en stor utfordring, men jeg er kjempebeæret, sier Tove Havdal til Radio E6.

I 2020 skulle den 35. utgaven Rennebumartnan vært arrangert på Berkåk. Det ville også vært det 25. året på rad med Kenneth Teigen som øverste ansvarlig for folkefesten. Men både i 2020 og 2021 måtte martnan avlyses.

Styret i Rennebumartnan AS er svært glad for at Tove Havdal har sagt ja til jobben.

«Vi har stor tro på at hun er den riktige personen til å lede videreutviklingen av Rennebumartnan og selskapet Rennebumartnan AS.», heter det i pressemeldingen som ble sendt ut onsdag morgen.

Avtroppende sjef Kenneth Teigen sier til Radio E6 at Tove Havdal skilte seg ut blant søkerne.

– Vi fikk seks søkere, og i intervjufasen var det Tove som pekte seg klart ut som den beste til å takle jobben, både på grunn av bakgrunnen hennes og personlige egenskaper.

Jobber i barnehage

Havdal er bosatt på Fagerhaug, hvor hun i 21 år har jobbet i Fagerhaug Barnehage. I kretsen har hun vært engasjert i frivillig arbeid, blant annet i styret i Skogtun Grendahus der hun nå er styreleder.

Hun har vært blant initiativtakerne bak det populære førjulsarrangementet Hjertelig jul på Fagerhaug, der hun var utstillingsansvarlig før arrangementet måtte avlyses i 2020 og 2021.

Hun var også underholdningsansvarlig i Fagerhaugdåggån som ble arrangert flere år på rad først på 2000-tallet.

Det Havdal nok er mest kjent for i Rennebu er da hun var programleder i den populære nettserien Rennebumester`n i fjor høst.

foto
Tove Havdal og Kenneth Teigen på besøk i Radio E6 i forbindelse med lanseringen av Rennebumestern i fjor sommer. Havdal var programleder for netttv-satsingen. Foto: Per Ole Aalberg

Kjempespennende

Nå gleder hun seg til å jobbe på fulltid med kulturarrangement.

– Det som frister er at jeg får arbeide kreativt med arrangement som jeg tidligere har gjort på fritida. At jeg får gjøre det til jobben min blir kjempespennende!

Nå er begge spent på hvordan det blir å restarte Rennebumartnan etter to avlyste år.

– Det blir spennende å se, men jeg tror folk vil ut og oppleve kultur og treffe hverandre igen, sier Teigen.

Han mener det er på tide å gi seg som martnassjef etter 25 år som leder.

– Det blir godt og helt rett, det skulle skjedd for lenge siden. Jeg tenkte å slutte i 2019, men så kom koronanen. Nå vil vi inn med nye tanker, og da falt valget på Tove, sier Teigen til Radio E6.

Havdal på sin side har allerede begynt å tenke på hva hun vil gjøre annerledes med Rennebumartnan som har blitt arrangert hvert år siden 1986.

– Men jeg må få begynne først, ler Havdal.

10 000 gjester

De siste årene før pandemien hadde martnan i overkant av 10.000 gjester mot nesten det dobbelte da martnan var på sitt største.

– Det er viktig å ta med seg det som fungerer, og den erfaringen som Kenneth og andre har. Så må jeg få med meg kreative folk på laget, sier Havdal som begynner i jobben 1. juni.

Men hun vil så snart som mulig bidra inn i arbeidet frem mot Rennebumartnan 2022 som arrangeres 12.-14 august 2022.

«Tove Havdals relevante ledererfaring, også fra arrangement, har vært èn av grunnene til at hun ble tilbudt jobben. Hun har også erfaring fra prosjektarbeid, og har vist gode evner til å samarbeide og er god på relasjonsbygging. Hun er vant til å jobbe selvstendig, strukturert og målrettet, i tillegg til å være entusiastisk, initiativrik og kreativ.», heter det i pressemeldingen om ansettelsen.

Rennebumartnan har fått hjelp i utvelgelsesprosessen fra Nasjonalparken Næringshage.