– Sot er inne i en ekspansjonsfase, hvor vi ser etter lokasjoner vi har troen på i hele Norge. Da disse to mulighetene bydde seg ville vi være med på det, sier kjedeleder i Sot bar & burger, Simen Heie Torgersen.

I Oslo åpner kjeden opp en restaurant på Steen & Strøm. I Sandes skal den nye restauranten ligge på kjøpesenteret Vågen.

– Vi tar sikte på å åpne de opp i løpet av mai eller juni, fortsetter Torgersen.

Les også: Disse restaurantene er mest populære i Trondheim

Flere under korona

Sot bar & burger åpnet sin første restaurant på Solsiden i 2014. I 2019 sto restauranten på Torvet for tur, og det samme gjorde kjedens restaurant i Hammerfest.

I løpet av koronapandemien har de også åpnet restaurant i Porsgrunn og Lørenskog, samt enda en restaurant i Oslo.

– Hvordan har det vært å utvide under en pandemi?

– Det er ikke til å stikke under en stol at koronapandemien ikke har gjort restaurantbransjen godt, men vi har utvidet med et langsiktig perspektiv. Korona er en forbigående katastrofe som vi snart ser slutten på, håper vi, sier Heie Torgersen, og legger til:

– I tillegg ser vi at vi har et produkt som egner seg for take away. Vi har klart å endre fokus fra bardrift til take away, og det har funka fint. Etter pandemien blir det mer bar igjen.

Kjedeleder i Sot bar & burger, Simen Heie Torgersen. Foto: Privat

Heie Torgersen forklarer videre at det er ulik størrelse på restaurantene. Noen er store, og dermed med tilrettelagt for bar- og ølsalg. Andre har mer fokus på dag- og middagsomsetning, ifølge kjedelederen.

– Restauranten på Steen & Strøm vil ha fokus på det sistnevnte og følge senterets åpningstider. Den nye restauranten i Sandes ligger også på et kjøpesenter, men har egen inngang og er del av ei restaurantrekke.

Les også: De valgte å holde åpent tross skjenkeforbudet: – Det er svart for bransjen vår

– Populær på take away

Sot bar & burger eies av Bitastad AS, et trøndersk selskap som eier og utvikler selskaper innen mat og drikke.

Regnskapstall fra Proff viser at Sot bar & burger på Solsiden hadde en omsetning på 13,7 millioner kroner i 2020. Resultatet før skatt endte med et overskudd på 228 000 kroner.

Restauranten på Torvet, som også er en Sabrura-restaurant, hadde en omsetning på 24,6 millioner kroner. Her endte resultatet før skatt med et underskudd på 3,2 millioner kroner.

Heie Torgersen sier at investeringene knyttet til etableringene varierer. Det er forskjellig fra restaurant til restaurant og avhenger av lokalets størrelse.

– Vi har jobbet lenge med mange av avtalene våre, og flere av dem ble også inngått før korona. Heldigvis tilbyr vi en meny som egner seg godt for take away.